Намирането на подходящия подарък за всеки специален човек в живота ни не е никак лесно. Това изисква много усилия, време, пари, проучвания… които обаче напълно си заслужават.

За да правите правилните подаръци всеки път, първо трябва да си задавате и правилните въпроси за любимите си хора. Ето кои са те.

Какво прави през свободното си време?

Помислете за това какво специалните хора в живота ви обичат да правят в свободното си време, съветват експертите от Damara Dreams. Можете ли да им купите продукт, който им помага в това хоби? Или можете да им предложите нещо, което да им помогне да намерят повече време за това хоби?

Например, помислете за художествени консумативи за човек, който обича да рисува, за гурме съставки за пекар или готвач, за диск с тренировки у дома и т.н.

Време ли не му достига или пари?

Повечето хора имат или повече разполагаемо време, или повече разполагаем доход. Разбира се, за някои са недостатъчни и за двете, но често едната нужда е по-належаща от другата.

Предложете нещо, което запълва празнината и купете или нещо скъпо, което ваш любим човек иска, но не може да си позволи, или пък някоя технологична джаджа, която да му спестява време в ежедневието.

Има ли нещо, за което иска да научи повече?

За какво иска да знае повече вашият конкретен получател на подарък? Би ли искал книги, онлайн уебинари или класове по любима тема? Майсторският клас предлага разнообразие от класове по всякакви теми. Можете да платите за цял абонамент или само за един клас.

Страхотно е да подарявате неща, които обогатяват човека и го извисяват. Те със сигурност ще бъдат високо ценени.

Как обича да си почива?

Помислете как получателят на вашия подарък обича да се отпуска и да прекарва свободното си време. Можете ли да му предоставите възможност да си почине по любимия си начин? Ако тези начини включват масажи или маникюр, то тогава е много лесно да направите един наистина чудесен подарък.

Може би любимият ви човек предпочита да се отпусне с добра книга, да слуша музика, да рисува, да тича или да се разхожда? Е, най-вероятно вече имате идеи.

Има ли любима храна?

Помислете за любимите закуски или лакомства на вашия любим човек. Можете ли да ги направите или да ги купите за него?

Прясно изпечените и домашно приготвени лакомства винаги печелят. Друга идея е да подарите голяма кошница с вкусотии – те изглеждат стилно и впечатляват дори и най-капризните хора.

Ако имате малко по-голям бюджет, помислете за абонаментна кутия, която доставя любимата храна на вашия близък ежемесечно. След подарък като този, той най-вероятно ще иска да ви издигне паметник.

Какви теми го вълнуват?

Какви теми вълнуват човека, на който искате да подарите нещо? Бихте ли могли да му купите книга, филм или медия от някакъв вид по този въпрос? Може би дори бихте могли да съберете плейлист от подкасти, TED разговори или видеоклипове в YouTube по темата, която обича.

Това няма да струва и стотинка, но със сигурност ще им хареса!

Ако обича филмите, може да се зарадва и на някакъв медиен абонамент? Общо взето, що се отнася до култура, възможностите са безкрайни и ви позволяват наистина да се развихрите, за да стоплите нечие сърце.

Можете ли да правите нещо заедно?

Това може да е малко по-трудно по време на пандемия поради ограниченията в цялата страна и по света или ако живеете далеч един от друг. Все пак има много неща, които можете да правите заедно, особено ако това нещо може да се практикува на открито.

Ако времето е достатъчно хубаво, бихте могли да си купите билети за събитие или шоу заедно, което се провежда навън. И, да, все още можете и да скочите с парашут заедно!

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This