Осъзнавате ли колко важна е имунната ви система? Това е естественият щит на тялото ви срещу грип, настинка, треска и всяка друга болест. Без значение кое време на годината е, тялото ви може да бъде податливо на микроби и бактерии, които да ви разболеят, а никой не иска да бъде в такова състояние.

Това обаче не означава, че трябва да седите и да чакате да се разболеете. Бъдете активни, като стимулирате естествено имунитета си. Така ще помогнете на организма си по-бързо да се възстанови след настинка. Само трябва да сте последователни и упорити, за да има резултат.

Съвети за възстановяване на организма след заболяване и подсилване на имунитета

Те ще ви помогнат да се върнете към нормалния си начин на живот по-бързо, отколкото си мислите.

Започнете да приемате добавки

Цинкът, селенът и витамин D са известни с това, че подсилват имунната система. 

Добавките са полезни в умерени количества. Никога не приемайте твърде много мултивитамини или други минерали и билки. Следвайте указанията за употреба върху опаковката. В онлайн магазина на Biotica може да прочетете подробна информация за състава и начина на употреба на всяка добавка, както и да ги закупите на разумни цени.

Biotica

Яжте храни с определени хранителни вещества

Недохранването е един от начините да увредите организма си. Той се нуждае от много хранителни вещества и витамини, за да бъде възможно най-силен. Уверете се, че вашата диета включва умерени количества на:

  • селен – неутрализира вредните радикали и действа добре на сърдечно-съдовата и имунната система;
  • витамини A, B2, B6, C, D и E – поддържат неврологичната функция и стимулират имунитета. Това подпомага доброто здраве;
  • цинк – подобрява костната структура и има силни антиоксидантни свойства.

 

Като обобщение от Биотика можем да кажем, че всяка добра диета, пълна с натурални плодове и зеленчуци, винаги е добър начин за укрепване на имунната ви система и възстановяване на организма.

Пийте повече вода

Получаването на много H2O е задължително, когато става въпрос за здраве. Защо? Защото водата прави тялото ви по-силно и помага за пречистване и възстановяване на организма. Тя помага за изграждането на мускули, като пренася повече кислород до клетките. Освен това изхвърля токсините от жизненоважни органи. Това е особено важно през лятото, тъй като слънчевите лъчи са най-интензивни през юни, юли и август.

Тези съвети за укрепване на имунитета може да изглеждат прости, но е лесно да ги забравите, докато не ви се наложи да им обърнете сериозно внимание. Важни са и при възстановяване на организма тези стъпки, за да се върнете по-бързо към нормалния ритъм на живот. Не чакайте, укрепете имунната си система днес!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This