Как да изберем подходящо място за бизнес среща?

Изборът на локация за бизнес среща е много важно и отговорно начинание.

Подходящото място е удобно и за двете страни, те се чувстват равноправни и безпроблемно ще поддържат диалог във връзка със срещата им. Неправилният избор на място може до доведе до излишен стрес, дискомфорт, трудност при вземане на решения и други.


Представете си, че имате среща с представител на някакъв продукт, който запалено ви разказва за всички положителни страни, но вие не чувате и дума. Защо? Защото е твърде шумно. Или се разсейвате от постоянния поток от хора, които сноват из заведението/ресторанта/кафенето и пр.

В такива ситуации е добре да идете на място, където ще е тихо и спокойно, за да може да обсъдите всичко онова, което ви вълнува. Добър избор за място за вашата бизнес среща е ресторант.

1. Бизнес среща в ресторант

Бизнес хората нямат излишно време за губене, защото за тях времето е пари. Но понякога и на тях им се налага да комбинират полезното с приятното. Такъв е случаят, когато избирате за място на вашата бизнес среща ресторант. Така, докато се хранете, ще може да обсъдите с вашия партньор или събеседник онова, което е важно за вас.

Избирайте мъдро ресторанта, защото по него ще направите впечатление. Важно е да е на удобно място и за двете страни, да е достатъчно изискан и да няма твърде много хора, деца, да не е шумно и т.н., които могат да провалят вашата работна среща.

2. Бизнес среща в кафе

Кафенетата са сред най-предпочитаните места за бизнес среща. Всеки пие кафе и докато го прави, може да обсъди някои важни неща във връзка с бизнеса. Недостатък при този вид срещи е, че особено сутрин, кафенетата са пълни. Изберете си някое тихо и спокойно местенце, с достъп до интернет, ако ви е необходим, настанете се удобно и изчакайте вашия събеседник.

3. В лоби бар на хотел

Ако бизнес срещата ви е свързана с по-мащабно събитие като форум, конференция и други, възможно е тя да се проведе в лоби бара на хотела, където е настанен човека, с когото ще водите преговори. Лоби барът е чудесно място за стартиране на неформален разговор, но ако искате по-задълбочена дискусия, изберете някое друго място, където ще бъдете насаме.

Ако срещата ви включва повече хора, добре е да ангажирате зала в хотела, за да е по-спокойно. Колегите от EventPlus дават някои добри съвети, при избора на конферентна зала.

4. В споделено пространство

Все по-модерни са споделените бизнес пространства. Там място за работа намират хора, които работят като фрийлансъри, с плаващо работно време или такива, които имат нужда от място за срещи. Споделеното пространство е добър вариант за вашата бизнес среща. То ще ви предложи уют и лукс в зависимост от това какво ви е необходимо. Единственият недостатък е, че трябва предварително да си запазите място в дадено време. Но това не е проблем, все пак вашата среща не е от днес за утре, нали?


Изборът на място за бизнес среща е важен, защото от това зависи как ще се развият събитията след това. Не подценявайте къде ще се проведе срещата ви, защото мястото е част от успеха.