СЪВЕТИ КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ДОБРОТО СРЕД МНОЖЕСТВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЯ

 

Независимо дали търсим калъф или кейс за скоро закупения от нас телефон или искаме да внесем промяна и различно настроение, чрез подмяната на досегашния ни калъф, ние се изправяме пред огромния избор, който ни предлага пазарът. Затова е добре да сме наясно с някои основни неща, преди да пристъпим към покупката на новия ни аксесоар.

Ако пазаруваме в магазин – на място, то изборът ни ще бъде ограничен до това, което е налично в момента. Тогава основни критерии за нас ще бъдат цените на аксесоарите, пасват ли като модел на нашия телефон, наличните цветови предложения.

Ако пазаруваме онлайн изборът е в пъти по-голям. Сами ще се уверите, ако посетите някой голям онлайн магазин за аксесоари за телефони, Megacases.bg например. При пазаруването онлайн ще трябва да обърнем внимание освен на сайта, от който ще правим покупката, също така и на времето за доставка, цената, както и на качеството на аксесоарите. Не на последно място – трябва да сме по-информирани относно това какви критерии следва да съблюдаваме, за да направим покупка отговаряща на принципа „оптимално съотношение качество – цена“ и освен това, нашият избор да пасва на нашия начин на живот и естетически вкус.

            ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ И КАК ТОЧНО ДА ИЗБЕРЕМ НАШИЯ КАЛЪФ ЗА ТЕЛЕФОН?           

            СПОРЕД МАРКАТА И МОДЕЛА

Това е всъщност първото и основно правило за нашия избор. Въпреки, че на пазара се предлагат универсални калъфи и кейсове, както и силиконови гърбове само според размера на устройството, винаги по-добрият вариант е да съобразим както марката, така и конкретния модел на нашето устройство. Колкото и да ви е допаднал някой случаен калъф, ако телефонът ви е Samsung например, направете своя избор сред предлаганите аксесоари за Samsung. Само така ще си гарантирате добрата защита и удобното ползване на телефона.

            СПОРЕД НАЧИНА НА ЖИВОТ

Изберете калъф според защитата, която ви е необходима. Ако например сте свикнали да пъхате телефона в чантата, заедно с ключове, монети или козметика, в такъв случай ви е необходим калъф, който да го предпази от драскотини. Ако често ви се случва да изпускате това и онова, по-добре изберете твърд, солиден калъф, който може да устои на удари. Други калъфи предлагат добра защита от прах, вода, сняг и други, така че изберете калъф според обстоятелствата, сред които живеете.

СПОРЕД МАТЕРИАЛИТЕ

Един калъф, произведен от висококачествени материали, ще гарантира безопасността на устройството дори и в екстремни ситуации, защото успешно ще го предпази от удар и влага. Благодарение на това ще използвате вашия телефон по-дълго и няма да е необходимо често да подменяте било надраскан екран, било счупен панел.

Силиконовият калъф обикновено е гъвкав и еластичен. Повечето са проектирани като идеални за абсорбиране на силата на удар при падане или изпускане върху твърда повърхност.

Пластмасовите калъфи представляват допълнителен заден предпазен капак, изработен от надеждна пластмаса и осигуряващ защита от механичен удар по ъглите и откъм гърба на телефона. Този тип калъфи подпомагат за запазването на оригиналното усещане при допир на телефона, тъй като обикновено „черупката“ плътно прилепва към формата на мобилният апарат.

Кожените калъфи могат да бъдат изработени от изкуствена или естествена кожа. Те са проектирани така, че да предпазват максимално добре както гърба, така и екрана на телефона, без това да пречи на достъпа до бутоните и камерата. В масовия случай захващането на телефона става посредством пластмасово гнездо/легло, докато затварянето на самия кожен калъф е чрез магнитен клипс. Така двата механизма заедно не позволяват на мобилният апарат да се измъкне и изпадне от калъфа при удар.

Към избирането на калъф за нашия телефон следва да подходим със същото внимание и прецизност, както към избора и на самото устройство. Именно от този аксесоар зависи колко дълго ще продължи употребата на телефона и колко добре ще успеем да запазим отличния му външен вид. Избирайте информирано и отговорно.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This