Всяка кампания се стреми да се разрасне максимално бързо и успешно. И в днешно време, пръв помощник за тази цел е интернет. Огромното потребление на социални медийни платформи доведе до възникването на агенции за дигитален маркетинг, които гарантират жизнеността на продукта, като същевременно обещават максимален обхват. За всички стартиращи фирми новите медии са един от аспектите, които те не могат да пренебрегнат. Всеки предприемач не е просто „там някъде“ в социалните медии, той прокарва своите идеи.

Така че, в днешно време вече е изключително важно да имате мениджър за социалните медии или агенция за дигитален маркетинг, която да се грижи за вашите маркетингови нужди. Въпреки това, преди избора на такава фирма, има различни неща, за които трябва да се огледате.

Аншул Сушил, основател и главен изпълнителен директор на Boring Brands, споделя няколко съвета за това какви изисквания трябва да се приложат, преди да се подпише договор с фирма, подобна на дигитална агенция Tendrik.

Култура на фирмата: Може да се твърди, че наемането на агенция е само по себе си важно и затова културата на компанията няма значение. Но така ли е? Грешка. Малки разговори преди и след срещата ви могат да кажат много за фирмата, която възнамерявате да наемете. Бъдете уверени в това колко сериозно те вземат културата на компанията си и преценяват доколко тя е сходна с вашите разбирания и бизнес идеи.

Профил на персонала: Едно често срещано нещо, за което много компании се оплакват, е, че агенциите преувеличават за опита си. Винаги питайте кой ще отговаря за разработването и изтласкването на вашите маркетингови цели. Вие естествено ще искате само опитни маркетингов персонал в проекта си, за да сте сигурни, че ще получите желаните резултати.

Основната им сила: Намирането на перфектната агенция е като намиране на игла от купа сено. Според техните основни области, някои организации са по-добри в това да достигат до конкретна аудитория, отколкото други. Ето защо, просто се опитайте да намерите фирма за дигитален маркетинг, която ще представи вас и вашия бизнес по най-добрия възможен начин.

Можете ли да им се доверите: Дигиталният маркетинг е област, която се променя непрекъснато и е естествено стратегиите ви да се променят с течение на времето. Така че, назначете и слушайте агенция, на която имате пълно доверие.

Също така, преди да подпише с една фирма, собственикът трябва да провери дали тя вече е практикувала в неговия отрасъл. Тя трябва да имат съответния опит в индустрията и да е вършила много добра работа в миналото.

А компанията разбира ли ви?

Собствениците на фирми трябва да оценят собствените си нужди, преди да наемат агенция. Според Сушил, понякога трябва да се направи крачка назад и да се разгледа какви са собствените цели. „Ако искате да подобрите присъствието в социалните медии на вашата марка, например, работата с компания, която се занимава само с уеб дизайн, може да не е най-умният ход“, казва той.

Но също така е от съществено значение да видите дали агенцията разбира вашите цели и е в състояние да ги изпълни. Нихарика Гандавади, учредител на ThoughtFolks Media, смята, че предприемачът трябва да види дали фирмата е правилно готова да отведе съответния бизнес на следващото ниво.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This