Трудно е да знаете какво точно Ви е необходимо, когато се налага да избирате щори за дома си, както и откъде да намерите най-доброто за Вас.  За да Ви спести седмици за проучване и пазаруване наоколо, shtorionline.com Ви предлага този кратък списък с онова, което трябва да знаете, за да намерите перфектните щори за Вашия дом.

Подобно на тестовете от старите ученически лексикони, просто да си отговаряте на въпроси, които Ви помагат да разберете кое е най-важно за Вас при покритието на прозорците.

 

Помислете за светлината

Отговорете си на въпроса колко светло и топло искате да бъде в помещенията, които обитавате. Покрития с ребра като алуминиеви щори и дървени щори щори Ви позволяват да пускате малко естествена светлина в стаята или да виждате навън, като същевременно запазвате неприкосновеността на личния живот и блокирате твърде силната светлина. Те също така са лесни за управление и придават на прозореца един много класически вид.

Негативната им черта обаче е, че макар да са повече от чудесни за потъмняване на помещението, те няма да задържат перфектно светлината надалеч. Малко светлина винаги ще се появява, дори когато са напълно спуснати.

 

Или за тъмнината

Ако искате пълна тъмнина, потърсете клетъчни и ролкови щори, които ще Ви дадат пълно уединение, когато са изтеглени надолу. Те се предлагат в светли филтриращи или изцяло тъмни версии, така че можете да ги избирате дали да имате много светлина или изобщо да нямате такава.

 

Помислете за ежедневния си режим

Ако имате нетрадиционен график за сън или имате нужда от пълно затъмнение в детската стая, например, можете да потърсите уплътняваща тъкан. Тя може да оскъпи продукта, но няма да Ви разочарова по отношение на избора. Такива могат да се намерят в почти всякакви форми и нюанси. Тук трябва да отбележим, че екипът на shtorionline.com винаги се интересува от начина на живот на клиентите и техните лични предпочитания. По този начин успява да им предложи точно това, което тяхното ежедневие изисква.

 

По-ниски сметки за електричество?

Когато искате покритието на вашите прозорци да намали и сметката Ви за електроенергия, опитайте такова, което изолира. Все пак 25% от енергийните загуби на вашия дом се случват чрез прозорците и вратите. Изолационното обработване на прозорци може драстично да подобри ефективността на Вашия дом, така че електроуредите да не трябва да работят постоянно и на пълни обороти.

 

Да поговорим за алуминиевите щори

Алуминиевите щори може да не са най-модерният избор, но те ще останат в добро състояние за дълго време и ще Ви дават светлинен контрол и поверителност винаги, когато имате нужда от тях. Освен това повечето съвременни щори са направени с антистатично покритие, което предпазва от натрупване на прах.

 

Да не забравяме и безопасността

Когато искате щорите на прозорците да бъдат по-безопасни за децата, опитайте с безжични механизми. Връзките на щорите могат да представляват опасност от удушаване за деца и домашни любимци. За почти всички стилове е налице безжична опция, но имайте предвид, че ще Ви струва малко повече.

 

Домът е Вашата крепост и трябва да го обзаведете и пригодите към живот така, че да бъде максимално красив, удобен и безопасен за всички членове на семейството. Трябва да сте информирани за всяка стъпка, която предприемате, а специалистите на Shtori Online са винаги на разположение за всички Ваши въпроси. Пазарувайте умно за дома!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This