car-3

Вие сте от типа собственици, които се грижат отлично за колата си. Вероятно съхранявате автомобила си в гаража през студените месеци, за да го предпазите от снега, леда и солта. Но знаете ли, че лятото може да бъде тежко и за вашия автомобил? Летните жеги, пряката слънчева светлина и шофирането по горещ асфалт могат да окажат своето влияние. 

За щастие има практически превантивни стъпки, които можете да предприемете, за да поддържате автомобила си в отлично състояние. Ето как да защитите колата си това лято. 

При всеки оглед на кола проверявайте гумите. Това трябва да се случва редовно през лятото поради две причини – за търсене на слаби места, пробиви, издутини или неравномерно износване, които могат да наложат смяната на гумата и за да сте сигурни, че са с правилното налягане. 

Вашият климатик работи ли правилно? Преди да тръгнете на път, направете пробно пускане на вашия климатик (необходим както за комфорта, така и за да сте нащрек — и в безопасност — по време на шофиране). Уверете се, че може да достигне максимален капацитет и че всеки вентилационен отвор предлага добър въздушен поток.

Избягвайте прегряването на вашия двигател — не позволявайте течностите да паднат под препоръчителното ниво. Редовно проверявайте маслото, както и спирачната течност. Проверявайте дали има достатъчно охлаждаща течност.

Прах, песъчинки, мъртви насекоми и птичи изпражнения са опасни за перфектната боя на вашия автомобил. Мийте колата си по-често през летния сезон. Лятото е перфектният момент, в който да се погрижите за всички онези драскотини, които са се появили през дългата зима. След като се погрижите за екстериора на колата, то има няколко начина, по които можете да защитите боята от атмосферните влияния. Купете си различни защитни устройства, които са лесни за използване и ще поддържат интериора по-хладен и по-комфортен. В същото време те ще предпазят вашия волан, табло и тапицерия от слънцето.