Happy businessmen handshaking after negotiation in office

Happy businessmen handshaking after negotiation in office

Непознатата обстановка и срещата с нови хора е истински стрес и това важи в пълна сила за професионалната сфера, когато за пръв път влезем в офиса на нова компания, където започваме работа.

Има един начин това притеснение да бъде преодоляно само за 60 секунди и съвети как да стане това ни дава Рамит Сетхи в своя блог I Will Teach You To Be Rich. Всъщност това е проста игра, която ще ви помогне да изградите щит от самоувереност и да се харесате на другите.

„През първите 60 секунди, след влизането на ново място, независимо дали това е някакво събитие, или дори заведение, отидете при някого и му се представете. Единственото правило е това да стане в първата минута, преди притеснението да ви завладее.“ съветва блогърът.

Според него, така човек може да си докаже сам на себе си, че умът може да бъде излъган и сами да се погрижим да се чувстваме по-комфортно. В случай, че не знаете как точно да се представите, можете да започнете с комплимент, което ще разчупи обстановката и ще изпрати притеснението ви в небитието, а отсрещната страна ще се почувства поласкана.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This