В топлите месеци, бягството на открито е завидно предимство, което ще усмихне всеки. Докато пазаруването на необходимото за изграждането на перфектния оазис на открито може да бъде лесно и забавно, познаването на правилния начин да се грижите за вашите градински мебели може да бъде малко по-трудно. Защитата на вашата стилна нова инвестиция от повреда от вода, повишени температури и жаркото лятно слънце е по-лесно, отколкото си мислите!

Докато повечето външни мебели са покрити с препарати, които спомагат мебелите да устоят на различни метеорологични условия, малко грижи и поддръжка наистина могат да осигурят значително по-дълъг живот. Следвайте тези полезни съвети и трикове, за да поддържате външните си мебели свежи през следващите няколко лета!

Използвайте правилните покрития! За да сте сигурни, че получавате пълно покритие и защита от атмосферни влияния, потърсете такива, изработени от изключително издръжливи материали. Издръжливите тъкани като полиестер улесняват поддържането на външните ви мебели да изглеждат като нови години наред. Поставете издръжлив, устойчив на избледняване килим под мебелите. Използването на естествен, тъкан килим със сигурност ще завърши облика на всеки кът за почивка на открито, като същевременно поддържа пода и вашите мебели чисти и сухи.

През горещите дни поставете градинските си мебели на сенчесто място. Забравете за прегарянето им, като добавите стабилен чадър, устойчив на UV лъчи. 

Когато се наслаждавате на храненето на открито, защитавайте дървени, метални и стъклени плотове, като използвате красиви подложки и покривки. Използвайте ги и за да предпазите коктейлни маси и барове от конденз след поставяне на ледени напитки и кани. След като сте се насладили на слънчев следобед на открито, отделете няколко минути, за да почистите и приберете мебелите. Следващият път, когато решите отново да постоите навън, всички ще се случи по-лесно.

Изплакнете добре шезлонгите с градински маркуч, за да премахнете потта или слънцезащитните продукти след употреба. Избършете столовете и плотовете на масите с чиста мека кърпа, навлажнена със сапунена вода. Внимателно отстранете всички петна с малко вода и мека четка. Отстранете всички подложки или възглавници и ги оставете да изсъхнат. След като мебелите напълно изсъхнат, покрийте ги и ги съхранете на правилното място. Ако се притеснявате за прах, сок, кал или дори птичи изпражнения, използвайте калъфи като бариера за повърхностите на вашите мебели.

Много дървета и тъкани са порести, което означава, че след като влагата се абсорбира в тях, е трудно да излезе. Когато се оставят на открито за известно време, тези видове дървесина стават податливи на мухъл. Вместо да поемате риск, да се притеснявате дали вашите външни мебели ще съдържат влага и ще се превърнат във фабрика за мухъл, изберете метални дизайни с покритие, които ни най-малко не са поддават на влагата и от които водата буквално ще стои далеч. Въпреки това, ако държите на дървото, изберете тиково дърво, акация и бор, които са по-устойчиви на мухъл благодарение на естественото си производство на естествени масла.

Най-добрият начин за защита на външните мебели от метал и алуминий е с покритие от восък. Точно както използвате слънцезащитен крем за защита на кожата си, мислете за восъка като слънцезащитен крем за вашите външни мебели. Ако вашите метални или алуминиеви мебели корозират или ръждясват, първо отстранете корозията, нанесете грунд и боя, след което добавете восък отгоре. За метали, склонни към ръжда, като например ковано желязо, препоръчваме прилагането на неутрализатор на ръжда.

Хората често си мислят, че дъждът причинява най-много проблеми, от ръждясване на метални градински мебели до загниване на дървото. Но всъщност, особено за твърдата дървесина, студът има потенциал да причини най-много щети. Най-добрата форма на защита от студа е да предпазите мебелите си от него. Ако е възможно, трябва да ги поставите на сухо място за съхранение през зимата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This