WhatsAppWhatsApp скоро ще започне да споделя данни с Facebook, въпреки обещанията на компанията, когато го закупи преди две години за 16 милиарда евро.

Целта на социалната мрежа е да получи достъп до телефонният ви номер и други подобни лични данни, за да може да ги използва при своите предложения за приятели и таргетирани реклами.

Тази новина няма да зарадва потребителите, но всъщност има начин обменът на данни да бъде спрян и ето какъв е той:

По подразбиране споделянето с Facebook е включено, когато тази функция бъде октивирана, вие ще получите уведомление за промяна в политиката за конфиденциалност, което ще трябва да потвърдите.

Не бързайте!

whatsapp-facebook-phone-number-1

Преди да натиснете бутона „Agree”, прочетете всичко и преминете на следващия екран, където имате опция да отметнете дали искате или не искате данните ви да бъдат споделени.

whatsapp-facebook-phone-number-2

Ако все пак сте избързали със съгласието си, не се притеснявайте. Ще имате 30 дни, през които компанията ви дава шанс да деактивирате функцията. Отидете в менюто Settings – Account – Share my account info и махнете отметката.

whatsapp-facebook-phone-number-3

Това трябва да ви гарантира, че вашият телефонен номер няма да бъде споделен с Facebook, а останалата част от личните ви данни ще бъдат в безопасност. Въпреки това обаче, компанията си запазва правото да използва тази информация за други цели, като например „подобряване на услугите и борба със спама, злоупотребата и нарушенията на правилата“, каквото и да означава това.

В днешни дни социалните мрежи са неразделна част от живота ни и за всички е ясно, че цената, която плащаме е именно безопасността на личните ни данни. Именно те са целта на големите компании, които се издържат от реклами и това е разбираемо, но все пак трябва да ограничим нахлуването им в личното ни пространство, поне до колкото това е възможно!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This