Все още не можем да преценим какви ще са ефектите от глобалната пандемия от коронавирус, обхванала целия свят и засегнала супер сериозно любимите ни спорни мероприятия. Мачовете, във формата в която ги познаваме, вероятно няма да се върнат скоро, а в момента всички големи спортни мероприятия са прекъснати за неопределен срок от време. Това даде отражение и на бизнеса на букмейкърски компании като Бет365, тъй ката те просто не могат да предложат достатъчно голям брой възможности за залагане заради влиянието на Covid-19 върху спорта. Тук изгрява и звездата на виртуалните спортове.

Виртуалните спортове възникнаха преди няколко години и не спират да се развиват и подобряват. Те оставаха в сянка от истинските прояви, но това се промени в последните месеци, когато играчите се нуждаят от алтернатива за забавление. От Бет 365 предлагат голямо разнообразие от виртуални спортни мероприятия. Както е известно, сайтът предлага най-добрата селекция за залози на спорт, но това важи в пълна сила и при виртуалните събития.

В момента феновете могат да залагат само на залози на немската Бундеслига, чешкото първенство, както и по-непопулярни първенства като Беларус и Южна Корея.

В последните дни започнаха да се появяват информации за подновяването на Английската висша лига (от 12 юни), Ла лига (от 8-ми юни) и Серия А (отново в средата на юни). Тези новини трябва да се взимат с особено внимание, тъй като не е предвидено как ще се процедира при втора вълна на вируса или пък масова зараза при някой от отборите. Има и няколко първенства, които решиха директно да прекратят сезона и да не играят повече мачове. Това са френската Лига 1 и нидерландската Ередивизи. Във цяла Франция дори има забрана за организиране на всякакви спортни мероприятия до началото на месец септември. Това би принудило ПСЖ да доиграе оставащите си мачове от Шампионската лига във съседна държава.

Друг фактор, който остава леко скрит, е какво ще бъде финансовото състояние на клубовете, след прекараната пандемия. Днешният футбол е неимоверно свързан със хазарта и компаниите за спорни залози. Например във Висшата лига на Англия, 10 от 20-те отбора имат букмейкърска компания за основен спонсор. Същото важи за 17 от 24-те отбора в „Чемпиъншип“.

Тук сме разгледали само малка част от нещата, свързващи хазарта и любимия ни футбол. Компаниите за спортни залагания опитват по всякакъв начин да предложат дозата адреналин и забавление на своите клиенти и селекцията със виртуални футболни мачове в bet365 единствения метод за сега. Футболните симулации напреднаха много в техническо отношение и вече могат да се считат за супер алтернатива на истинския футбол. За това спомагат и огромното количество пазари за залог, които Бет365 предлага за всеки триминутен виртуален двубой.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This