little-girl-2516582_640Децата се нуждаят от дрехи – и то от много, като се има предвид колко бързо растат. С толкова опции и стилове, пазаруването на детско облекло може да бъде трудно понякога. Ако обаче имате предвид важните неща, независимо дали купувате детски рокли или момчешки панталонки и други, пазаруването ще бъде успешно за вас. 

Ето някои съвети. 

Потърсете висококачествени материи 

Децата са много активни и се нуждаят от дрехи, които са сравнително издръжливи, особено за ежедневна употреба. Въпреки това, облеклото, изработено от качествени тъкани, не трябва да бъде скъпо. А и за скъпото облекло не е задължително да е от качествени материи. 

Прегледайте добре всеки вид облекло, за да определите качеството на тъканите. Почувствайте тъканта, за да сте сигурни, че е плътна и издръжлива. 

Разгледайте плата близо до светлината. Ако изглежда прозрачен, вероятно не е с добро качество. 

Меки тъкани 

Децата няма да искат да носят дрехи, ако те са груби и причиняват сърбеж или друг дискомфорт. Меките тъкани са особено важни за бебета и малки деца, които имат още по-чувствителна кожа. 

Памукът например е мека, дишаща материя, която няма да дразни кожата. 

Проверете шевовете 

Лошите шевове са признаци на зле направена дреха. Те вероятно няма да издържат много дълго, особено след няколко износвания и измивания. 

Уверете се също така, че шевовете са гладки. 

Избягвайте дизайни, които могат да раздразнят кожата 

Внимавайте за апликации и други елементи, които могат да раздразнят кожата. Те може да изглеждат доста красиво, но не са много практични, ако причиняват дискомфорт. 

Избягвайте ресни 

Ресните са опасност и крият риск от задушаване за малките деца и бебетата. Стойте далеч от тях, когато купувате дрехи за твърде малки деца. 

Избягвайте облеклото с разхлабени копчета 

Разхлабените копчета показват, че дрехите вероятно не са с добро качество. Те също могат да бъдат опасност за малките деца. 

Изберете висококачествено облекло за училище 

Като правило, ако очаквате детето да носи дрехата често и искате тя да издържи известно време, трябва да изберете по-висококачествени артикули. Училищните дрехи ще се носят много и трябва да издържат през цялата година. Инвестирането в качествени продукти ще предотврати ненужните ходения до магазина за дрехи. 

Обърнете внимание на оразмеряването 

Вземете предвид височината и теглото на детето и се консултирайте. Като цяло размерите трябва да съответстват на възрастта на детето. 

Ако детето, за което пазарувате, не е вашето собствено, консултирайте се с родителя му, за да определите подходящия размер. Можете да доведете детето със себе си, за да пробва дрехите, но това може да бъде трудно с по-малките деца. 

Ако не сте сигурни за размера на детето, вземете по-голяма дреха. Така или иначе малчуганите растат бързо и един ден тя ще пасва идеално. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This