Galaxy

Камерата на iPhone може и да е най-популярна в социалните мрежи, но това едва ли е единствения смартфон, който предлага страхотно качество на снимките и клиповете. Флагманите на Samsung, които се появиха през последните години са негови достойни конкуренти, а един нов теч от последните дни сочи, че корейският гигант се стреми да направи масивен ъпгрейд в следващите си модели.

След като Samsung представи новия си чип Exynos 9810, който ще захранва част от моделите Galaxy S9/S9+, стана ясно, че той има усъвършенствани функции за камерата, благодарение на новия процесор за обработка на изображенията:

„С по-бърза и енергоефективна обработка на изображенията, потребителите ще видят напреднала стабилизация и видео с UHD резолюция, фотгорафиране в реално време извън фокус при висока разделителна способност и по-ярки снимки при слабо осветление“ заяви шефът на компанията в прессъобщението си за Exynos 9810.

Това ни води и към най-новия слух за Galaxy S9, който разкрива подробности за блендата на камерата. Според пост в Twitter, S9+ ще има F/1.4 апертура, докато за S9 тя щебъде F/1.5:

Колкото по-ниско е числото, толкова по-голяма е блендата и по-добро е представянето на слаба светлина, което може да се очаква от камерата, включително и при нощни снимки. Този пост потвърждава и едно предходно твърдение на Samsung, че устройствата, задвижвани от Exynos 9810, ще предлагат по-ярки снимки при слаба осветеност, с намален шум и размазване при движение.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This