През нощта, докато спим се осъществява тайнствен ритуал – докосване на душата и тялото. Меката, удобна, запазваща топлината през зимата и прохладата в знойните летни вечери … Това, което абсорбира влагата, диша, лесно е за поддръжка и не се наелектризира от тялото, както и не се мачка … е нашето правилно избрано спално бельо! От него съществуват толкова разновидности, за които понякога дори не подозираме.

Безусловен фаворит поради ниската си цена е китайското спално бельо. Материалът е в състояние да издържи много пранета и е достъпен. Памучната тъкан, обаче, е достатъчно тънка и бързо се протрива. В допълнение, плътният памук може силно да се отделя.

От седемдесетте години насам производителите на спално бельо използват все повече изкуствени материали. Но, въпреки че те са по-практични – те са по-лесни за измиване и желязо, те осигуряват малко комфорт за леглото.

През последните 5-7 години стана модерно да произвежда бельо, изработени от материали, които са били считани за неподходящи за легло – брокат, газ, тюл и други подобни.

Съвременната мода за спално бельо се развива така бързо, както и при дрехите. И основно се отнася до оцветяването и шарките. В наши дни повечето тенденции са насочени към създаването на секси бельо като черно, червено или в цвят на кожа на диво животно като леопард, тигър и др.

Китайските и японски йероглифи са друг силен тренд и добавят известна романтика и мистерия.

Дори психолозите са заинтересовани от проблема за влиянието на изображенията на спалното бельо върху психическото състояние на човека, тъй като промяната на традиционното бяло бельо дойде от разнообразните щампи върху спалните комплекти. Оказва се, споделят специалистите, че страстта към ярките цветове в спалнята може да причини безсъние.

Според учението Фун Шуи пък не се препоръчва да се използва тъмно син цвят или черен в спалните комплекти или ако съществува да бъде в много малки граници.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This