Когато става въпрос за започване на по-осъзнат начин на живот откъм здравословна гледна точка – добре е да се запознаете, освен с всички храни, с които да разнообразите менюто си – още и с хранителните добавки, които може да започнете да приемате. В следващите изречения ще ви запознаем с това какво представляват те, като се спрем по-специално на една от тях – МСМ/MSM. С какво тя е полезна за организма и има ли точно определен период от време, когато трябва да започнете приема ѝ – нека ви разкажем в следващите изречения.

Хранителните добавки представляват вещества, които са специално създадени от човека, по естествен или изкуствен път, и имат за цел да снабдят тялото с всички необходими вещества, които то не произвежда или не може да си набави лесно. Освен като хранителни добавки може да ги срещнете и под името суплементи. Това са всички онези специално изготвени препарати, които не изместват разнообазното хранене, а по-скоро го обогатяват. В тази връзка важно е да запомните, че с приема на някоя хранителна добавка вие не си спестявате нито едно от трите хранения, а само ги допълвате по полезен, за вас и вашето тяло, начин.

Из различните магазини ще попаднете на много видове хранителни добавки и за всички тях ще прочетете, че приемът им е от голяма полза за тялото. Това естествено е така, но има някои, които са с приоритет и би било добре да започнете да приемате именно тях – първо. Една от тези добавки е метил сулфонил метан (МСМ), по-известен още като органична сяра. Навярно знаете от часовете по биология, че сярата участва в много процеси в организма и бива изключително полезна, приемана като хранителна добавка. По принцип с MSM може да снабдите тялото си от почти всичко около вас. Органичното съединение се съдържа най-вече в пресните плодове и зеленчуци и в суровите храни, но бързо изчезва от тях, превръщайки се в пара, ако подложите някой от продуктите на обработка. Именно това е и основната пречка за неговото натурално набавяне чрез храната. Поради тази причина, а също и заради участието му в много от естествените процеси в организма, фирми като Био СИ Витал ЕООД предлагат msm на прах, улеснявайки приема му и естественото функциониране на организма.

Ако и вие сте се ориентирали към набавянето на МСМ за ежедневна употреба – можем да ви улесним с няколко полезни съвета, които да ви подскажат как най-правилно да приемате супленета и кога.

Един от въпросите, пред които се изправят всички, сдобили се с хранителната добавка, бива дали има точно определен, подходящ период за започване приема на метилсулфонилметан. Отговорът е, че такова нещо като подходящ период няма. Друг е въпросът, че ако сте веган или вегетарианец е препоръчително да се снабдявате с msm ежедневно, за да може да уравновесите баланса на вещества в организма си. Причината е, че органичната сяра се съдържа предимно в храните, богати на животински протеини, от които вегетарианците се лишават и това води до недостик на мсм в организма. Относно начина, по който да консумирате хранителната добавка – препоръчително е да приемате от 1-4 гр. дневно, разтворени в 250 мл. течност (вода, сок) около 30-на минути преди хранене.

Повече информация за ползите от приема на МСМ и вариантите са покупка ще намерите в сайта на дирмата – разпространител bio-vital.net или на телефон +359 883 73 33 66. Не отлагайте грижата за себе си, информирайте се още сега.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This