Конференцията “CSR за по-успешен бизнес”, организирана от CEED България, е посветена на осъзнаването на ползите от отговорния бизнес. Тя е заключителен етап от проекта на CEED България “Иновативни модели за бизнес развитие и CSR” в партньорство с Швейцарския институт за предприемачество (SIFE) и с финансовата подкрепа на Българо-Швейцарска кооперативна програма, фонд “Партньорство”. Събитието ще се проведе на 3 октомври в Литературен клуб “Перото”. То ще събере на едно място представители на бизнеса, НПО сектора, швейцарски и български експерти и ментори.

В конференцията може да се включи всеки, който има интерес към корпоративната социална отговорност (CSR), след като се регистрира онлайн на сайт www.csr-innovations.com. Участниците, които дойдат с колело и уведомят за това по време на регистрацията, ще получат тениска, популяризираща инициативата.

“CSR за по-успешен бизнес” цели да се превърне в платформа за обмен на опит и контакти и да подкрепи компаниите в опитите им за интегрирането на практики на отговорен бизнес с цел да бъдат по-устойчиви и конкурентноспособни. Събитието ще даде собствения си пример за отговорна екологична съобразност като не използва пластмаса и прескочи излишното печатане на билети на хартия.

След официалното откриване “CSR за по-успешен бизнес” ще продължи с презентацията на Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, на тема “Как да определим CSR политиките на нашата компания”. По късно Марина Стефанова, която е създател от CSR Advice Box, ще разкаже повече за CSR направленията и възможностите.

По време на конференцията ще се сформират и 3 дискусионни групи, в които участниците ще говорят на тема: Опазване на околната среда, Приносът към Обществото и Грижа към служителите, партньорите и клиентите. Веднага след това повече по темата “Устойчивост чрез социална отговорност” ще разкажат Маги Малеева за зелената кауза “Горичка и Хармоника” и Евелина Павлова за активните млади и “Teen Station”.

В следобедните часове Ивет Добромирова, Директор комуникации към Америка за България, ще изнесе лекция на тема “Комуникация на каузи. Привличане на партньори и инвестиции”. Последен пред гостите на събитието ще говори Себастиян Фрю от Швейцарския институт за предприемачество. Той ще обясни повече за “Crowdfunding – възможност за CSR и бизнес развитие”.

През целия ден активни гости на конференцията ще бъдат “Заслушай се”. В паузите те ще дават мини уроци по жестов език. В края на събитието ще се проведе групов диалог и обмен на идеи чрез метода World Café.