sc-1

Концептуалното превозно средство на Sony, наречено просто SC-1 е предназначено за развлечение. То е оборудвано с висококачествени сензори за изображения, дисплеи, 5G връзка от Docomo, LIDAR, използва изкуствен интелект и алтернативно гориво.

Всъщност парти бусът може да се управлява самостоятелно, или да се кара като нормален автобус, а Sony твърди, че сензорите разположени около него са достатъчно чувствителни, че да може да се шофира и без фарове нощем. Те улавят изображенията и ги проектират на дисплеите с висока разделителна способност, като така прозорците стават ненужни, а мястото за тях може да се използва за персонализирани реклами, насочени конкретно към потребителите след сканиране на лицата им.

Sony ще направи и още една крачка, използвайки смесена реалност, за да покрие прозорците така, че пътниците да се наслаждават на движението, комбинирайки природата и цифровите технологии. SC-1 най-веротно ще е предназначен за увеселителни паркове, а компанията твърди, че от септември той вече обикаля около Окинава и университета там.

Преди няколко години Mercedes показа подобна концепция F 015, която приличаше на сребърно бобово зърно и имаше дървени подове, кожени яйцевидни столове и 4К сензори навсякъде.

Автостъкла

Pin It on Pinterest

Shares
Share This