oneplus-5

След като множество от първите сдобили се с OnePlus 5 потребители се оплакаха от проблеми с дисплея на своя нов смартфон, OnePlus заяви, че няма грешка нито от гледна точка на софтуера, нито на хардуера. Оказва се обаче, че това съвсем не е така – компанията не излъга, но и не каза истината, а причината за проблемите се крие в копирането на дизайна на iPhone 7 и няма как да бъде коригирана.

Ефектът, който потребителите нарекоха „желе“, се дължи на факта, че екранът е обърнат, сочи проучване на XDA Developers. Това може да се случи с всеки друг смартфон, когато скролирането се извършва на обърнат дисплей, а кодът на OnePlus 5 показва, че компанията е фиксирала 180 градусовата инверсия със софтуера.

Защо OnePlus е обърнала екрана? Основната причина е, че е копирала дизайна на iPhone 7 Plus, като е сложила двойната камера в същата позиция и е имитирала дизайна на антената.

oneplus-3t-vs-oneplus-5-screen-design

Тези технически решения очевидно имат непредвидени последици, както можете да видите на снимката по-горе. Контролерът е преместен към дъното на телефона, за да копменсира камерата, а панелът е преобърнат и монтиран с главата надолу. Вместо просто да поръча такъв екран, компанията е решила да монтира вътре компонент, използван в OnePlus 3T. OnePlus 5 обаче има по-ниска максимална стойност на дисплея, по-лоша видимост на слънчева светлина и DCI-P3 цветова гама, а като добавим към всичко това и желеобразния ефект, който се получава при превъртане, става ясно, че компанията е направила голяма и на практика непоправима грешка.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This