pixel-2-station

Регулярният ъпдейт за сигурност за Android от 6 ноември, който съдържа корекция на уязвимостта на WiFi WPA2, известна като KRACK, ще дойде следващия месец за устройствата на Google – Pixel и Nexus, според доклад на Ars Technica.

Объркването се получи когато в началото на този месец бяха пуснати три пача за всички производители на Android устройства, първите два на 1 ноември и един на 5, които достигнаха до Nexus 5X, 6P и Player, Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL и Pixel C, но този от 6 същия месец – не.

Експертът по сигурността, който публикува информация за KRACK твърди, че по-уязвими към него са устройствата с Android 6.0 и по-висока версия, тъй като трафикът между тях и маршрутизатора може да бъде прихванат и да бъде вмъкнат ключ за нулево шифриране, така че данните да бъдат отключени. Рон Амадео от Aes Technica посочва, че много от приложенията вече криптират данните си по един или друг начин и, че Android не разчита на WPA2 като основна форма на сигурност. Операционната система има много предпазни мерки, за да сведе до минимум риска при по-малко защитени мрежи, но ако се наложи взаимодействие с уеб сайт, който не е HTTPS, все пак трябва да се внимава.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This