Вратите се продават онлайн, в големи търговски центрове за домашни потреби, в дърводелски цехове, във фабрики и чрез местни дистрибутори и дилъри, които представляват производителите на врати.

Когато решите да си купувате нова блиндирана врата е добре да посетите директно магазин или шоумрум за да можете да видите какво купувате. Не забравяйте да вземете размер на текущата ви врата, за да може по-лесно да се ориентирате в инвенторията на дадения магазин. Също така обърнете внимание на посоката в която желаете да се отваря вратата. Когато дръжката е от ляво, а пантите от дясно-вратата е дясна, когато дръжката е от дясно, а пантите от ляво-вратата е лява.

Добре е и да измерите дебелината на стената за да прецените дали касата на желания модел врата може да се монтира във вашето жилище. Също се уверете, че всички компоненти съпътстващи бъдещата Ви врата са произведени от един и същ производител.

IMG1

Независимо от производителя на вратата която сте намислили да купите, попитайте за продължителността на гаранцията – най-добрите врати имат ограничена гаранция със срок колкото притежавате или заемате къщата. Можете да прочетете или да изтеглите повечето гаранции на производителя онлайн или да се консултирате с продавач-консултантите в магазина.

Разходите за инсталиране/покупка на нова входна блиндирана врата, както при повечето домашни ремонти, до голяма степен зависят от качеството на материалите, транспортните разходи, цената на труда, условията за монтаж и производителя на вратата. Най-добрият начин да намалите разходите е да разберете какво искате и след това да получите оферти от повече от един магазин.

Въпреки, че висококачествената врата може да Ви струва малко повече, нейната енергийна ефективност, ниска поддръжка, гладка работа и страхотен външен вид ще Ви върнат от години.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This