flower-geb

В разгара на летните жеги всички ние търсим прохладна прегръдка, приключения и желание да се докоснем до планинска красота или морски изживявания.

Предлагам ви чудесни свежи идеи за разходка сред природата и великолепен начин да избягате от сивотата на ежедневието, да се заредите с енергия и позитивизъм – Пирин планина е приютила един от най-красивите и наситен с исторически забележителности български град – Банско. Друга дестинация, която може да ви спаси от летните горещини е селото Рибарица, близо до Тетевен. Това китно селце се сгушило в Стара Планина и притежава всичко нужно, за да си отдъхнете пълноценно. Посетете Крушунски водопади, близо до гр. Летница, резерватът „Белите брези“, в близост до гр. Кърджали; водопад Котлите до село Разбоище, в близост до гр. Годеч. Невероятни забележителност в Триград и с. Ягодина завладяват сърцата, Паркът Врана – хем сте в София, хем извън София, Трите Каи – Учкая, Ортакая, Коджа кая, в близост до Варна, Аладжа манастир край Варна, Комплекс Вълшебен извор, край Девня. За още неотразими предложения, можете да разгледате Ladybook.bg.

Ако нямате възможност да посетите някоя дестинация и трябва да си останете вкъщи, ето няколко предложения как да се спасите от горещите летни дни: пийте повече вода или хладни (но не студени) плодови сокове. Забравете за водата от хладилника и избягвайте да слагате ледени кубчета в течностите.  Спуснете щори или завеси. Купете вентилатор (той е в пъти по-евтин от климатик). Сутрин затваряйте прозорците и терасата, за да не навлиза горещ въздух, но ги оставяйте отворени през цялата нощ. Не забравяйте да затваряте вратите между помещенията, за да не станете жертва на течение.

Заменете обикновените електрически крушки с флуоресцентни или LED. Те отделят 80% по-малко топлина, отколкото крушките с нажежаема жичка. Ако е възможно, вземайте хладен или леко топъл душ редовно. Освен че ще ви разхлади, това ще овлажни кожата ви, което е много важно за предотвратяване на дехидратация в жегата. Избягвайте да използвате котлона и фурната. В горещото време е нормално да не ви се яде готвена храна, това е естествена реакция на тялото. Консумирайте предимно пресни плодове и зеленчуци без сол. Опитайте да намалите дейностите си в най-горещото време от деня. Ставайте по-рано или оставяйте част от работата си за по-късните часове. Спалното бельо и пижамата ви трябва да бъдат от леки естествени материи.

Колкото и всички да обичаме лятото, никой не обича горещините. В резултат на това, много хора търсят спасение от жегите. Семейна ваканция или приключение с приятели в българските планински и морски курорти може да бъде едно незабравимо преживяване, заредено с много позитивни емоции. Независимо, накъде сте се отправили през лятото, най-важното е да си прекарате добре.

LadyBook.bg е модерно онлайн списание, където ще намерите актуална и полезна информация по темите, които Ви интересуват – дом, семейство, стил и елегантност, здраве, пътувания и много други интересни статии и съвети.

Ще намерите още интересни събития, изключителни хора, любопитни гледни точки. Сайтът предлага многообразие от рубрики. Потопете се в света на необятната и обаятелна страна на живота. Професионалисти на перото представят различни емоции и ви карат да се почувствате специални. Авторско съдържание с високо качество с LadyBook.bg.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This