В съвременната дигитална среда, където фирмите и компаниите за недвижими имоти са достъпни онлайн, може да се създаде объркване сред клиентите относно що е това луксозен имот. Особено възможно е това за България, където секторът в луксозната гама е сравнително по-млад и това създава възможности за объркване и прецеденти. От Unique Estates с удоволствие съдействаме и се опитваме да променяме нещата в обратната посока, тоест клиентите да бъдат все по-информирани и по-навътре в категорията, която ще им осигури качествен дом и отлична среда на живот.

 

Първо, думата лукс е дума, която има латински корен и с нея се означава светлина. Това значи, че луксозният имот има характеристиките да хвърля светлина върху желанията на хората, за една по-качествена, красива, естетически доминираща и функционална среда на живот, където екстрите не са някакво излишество, а просто част от интериора. Под екстри не трябва да се разбира излишество и безогледно харчене на пари за излишни неща. Това впечатление се създаде в България, именно заради много новобогаташи в първите години на прехода, които изкривиха понятието до кич и разхищение

 

В последно време, на увеличението на известността и рекламата чрез Интернет и увеличаване на броя на луксозни имоти в България, на фона на социалното неравенство повдигна нови въпроси за това какво означава понятието за хората днес. Промените в културата и комуникациите също са стимулирали интерес за по-малко осезаеми форми на лукс, като например желанието за повече простота и функционалност в интериора. Лукс за обикновения човек може да значи, нещо, което не можеш да си позволиш, но това е само форма на по-скъпа услуга. Unique Estates специализира в консултацията с хора, които биха искали да променят средата и начина на живот, но само при условие, че са готови за това, съзнават новите отговорности пред тях.

Предложения за луксозни имоти – http://www.luksozniimoti.com

 

Така постепенно луксозните имоти ще станат категория, за хора, които могат да си позволят този стил на живот, който върви към все по-технологични и ‘смарт’ сгради. Все повече изчистени линии и форми в интериора. Възможност за интелигентен дизайн в дома. Специални локации наситени с културно-историческо наследство или с уникална природа. Промяната започва с разбирането, така хората няма да се разочароват от лукса, нито ще бъдат в неведение за начина, по-който ще трябва да живеят ако изберат жилище в такава категория.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This