Проблемът „теч“

Мини-багерите бобкат са сред най-популярната строителна техника, съчетавайки в себе си редица предимства като компактен дизайн, сила и издръжливост. Бобкатът има и отлични характеристики – подсилен, доста стабилен и компактен. Бобкат е истински диамант за развитието на съвременното строителство, като отговаря изцяло на всички изисквания и нужди.

Навременната намеса е ключът за справяне с проблема

Когато имате теч в дома ви, често той причинява у вас безпокойство и предизвиква вашето внимание. Всяка ситуация е различна, особена, спешна и неотложна. Разпознаването на различните ситуации и адекватната реакция на време са предпоставки за успешно справяне с проблема. Ако не можете сами да отстраните проблема, ви съветваме веднага да потърсите специализирана работна ръка.

Банята

Прокапване от кранчетата на мивката и/или от тръба може да причини сериозни и доста отблъскващи следи. Необходими са само няколко дена и дори най-лекото сълзене ще причини ръждиви петна. Това един от най-често срещаните течове, с които сами може да се справите без да опирате до услугите на майстори.

Теч, причинен от канализационна тръба

Тук проблемът е сериозен. Първата индикация, че имате теч, причинен от канализационна тръба е миризмата. Ако не се обърне внимание на проблема на време, има потенциална възможност канализационната тръба да причини зарази. Освен, че ще се справи с изкопните работи, бобкатът разполага и с огромна мощност и максимално сцепление при бутане или дърпане на необходимите материали. На пазара има много фирми, предлагащи бобкат под наем. Когато решите да се възползвате от тази услуга е хубаво да се уверите, че оператора на бобката е достатъчно квалифициран. Която и да е машина и особено мощна такава като бобкат в неправилните ръце, може да причини скъпоструващи щети.

Теч, причинен от водопроводна тръба

Сълзенето и/или прокапването са предпоставка за наличие на теч. Водата, която се намира в тръбите на водопровода може да бъде под голямо налягане и да причини наводнения. Независимо от действията ви, след изригването на водата, материалните щети ще бъдат доста. Тук е задължително да се обърнете към ВиК специалист. Практиката показва, че този тип проблеми се отстраняват бързо. За целта е необходимо да се спре водозахранването за определен период от време.

Появата на влага

Множество са възможностите за проникване на влага в жилището. Една от тях е свързана със спуканите тръби и наводнения. Течовете, които не се отстраняват на време водят до влага, която може да доведе до корозивни процеси в арматурите на сградата, като по този начин се излага цялостта й.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This