Маркетингът, както и промотирането и развиването на бранда, в постоянно нарастващите като брой потребители социални мрежи и мобилни приложения, е все по-засилваща се световна тенденция. Тези творения на дигиталния свят, като почти всичко в него, съумяват да отговорят и на променящите се очаквания на клиентите, и на адекватно изменените нужди на маркетинг света.

Ако все още не сте убедени, че визуалното съдържание, пригодено за мобилни устройства, е правилният път, по който да тръгнете, последните статистики могат да ви превърнат от скептици във вярващи.

Тъй като напоследък в световното медийно пространство гърми новината за Snapchat и капиталовото му нарастване е добре да споменем, че част от него се дължи именно на така наречения ,,Discover’’ tool. (За тези от вас, които са пропуснали последните новини, това е средство, което дава възможност на ексклузивни партньори на приложението да публикуват от 5 до 10 поста дневно в собствени канали, които да достигат до потребителя.) Според последните изследвания на TechCrunch и 7Park Data това не само е увеличило консумираната информация от Snapchat потребителите средно 4-6 пъти, а е довело и до ,,милиони гледания на ден‘‘ за ексклузивните партньори на приложението.

Иноваторите от Snapchat обаче далеч не са единствените, които предлагат подобни възможности. Наскоро Facebook не просто съобщи, че над 2 милиона бизнеса използват рекламните услуги на социалната мрежа, но и пусна Ads Manager приложение, с което да помогне на маркетинг отделите в разработването, управлението и мониторинга на рекламните кампании. Pinterest предложи платени ,,pins’’ като средство за реклама, Tumblr – възможности за по-дълги постове, LinkedIn създаде ,,notification center’’ за страниците на компании, конкурирайки Facebook, а потребителите вече могат да коментират и ,,like’’-ват постовете както като индивидуални и независими, така и като служители на дадена фирма.

Не е за подценяване фактът, че когато социалните медии не предлагат търсените от маркетинга инструменти за достигане до потребителя, това може да бъде преодоляно. Компании като производителите на приложението Wisemetrics помагат на маркетинговите отдели да плащат до 30% по-малко за Фейсбук кампании, съобщава TechCrunch.

Ако все още не вярвате, че мобилният и онлайн маркетинг е една от бързо набиращите сила иновации на века, нека ви уведомим за още малко статистически данни. По-голямата част от рекламните агенции не просто смятат, че онлайн видео рекламата е ако не по -добра, то поне на нивото на телевизионната, но и данните показват, че клиентският интерес към нея е нараснал над 3 пъти за последните 3 години.

Сякаш беше вчера, когато излезе първият iPad, а днес вече предсказанията, че все повече няма да можем без него, започват да се сбъдват. Какво мислите – биха ли успели тези числа и приложения да накарат и вас да се присъедините към разрастващия се онлайн и мобилен маркетинг? Би ли променило това света, в който днес живеем, още малко?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This