phone-tablet

Съвсем скоро, когато отворите Gmail на телефона си, приложението ще има нов облик, съответстващ на преработената уеб версия, която беше пусната през април миналата година.

С новата версия можете също и да отваряте прикачени файлове, без да отваряте самия имейл.

Google съобщи, че актуализира мобилната версия на своята услуга за електронна поща, за да съответства на уеб версията, а новият дизайн ще започне да се разпространява веднага за Android устройствата и през следващите седмици за iOS.

Това означава, че някои от новите функции на десктоп версията идват и за мобилните устройства, включително преките пътище към прикачени файлове и лесното превключване между личен и служебен профил. С актуализацията на приложението ще получавате и голям червен знак, ако имейлът изглежда подозрителен, подобно на уеб версията. Новата версия има изчистен вид с предимно бял фон, който замества стария червен цвят. Новата входяща поща има връзки към социалните и промоционални раздели в горната си част, като уеб версията, а редизайнът е част от усилията на компанията да унифицира своите приложения. Gmail има над 1 милиард потребители и е последното от тези, които перминават през преобразяване към т.нар. “material theme”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This