carlsberg-poster-gallery

„Може би най-добрият постер на света“ – това на пръв поглед гръмко и самохвално изречение стои върху зелен фон на билборд в центъра на Лондон. Няма други изображения, няма други послания, няма снимки на щастливи хора… Има обаче едно кранче. Точно така – в средата на билборда, поставен на стената на стара пивоварна, на около половин метър от земята се вижда кранче, а под него халба. Вероятно вече се досещате за продължението: всеки минувач може да си сипе безплатно бира.

В този момент сигурно вече забравихте за „гръмко“ и „самохвално“, нали? Всеки, който се е възползвал от предложението, с две ръце ще гласува за постера като „най-добрия на света“. Всъщност тази рекламна идея, осъществена от агенция Mission Media за известната датска бира Carlsberg, не е откриване на топлата вода: същата кампания преди време проведе и Coca-Cola. Според специалисти „римейкът“ на Carlsberg е бил поне толкова успешен, ако не и повече.

Пред зеления билборд и кранчето постоянно се образуват опашки, а представители на компанията стриктно следят да не би някой непълнолетен да се опита да пийне от бирата – все пак спазването на законите е най-важно, особено когато става въпрос за страна, известна с уважението си към правилата.