samsung-foldable-phone

Samsung може би ще е първият производител на смартфони, който ще предложи сгъваем телефон, който се трансформира в таблет. Множество патенти до сега показваха различни дизайни, обмисляни от гиганта, някои от които бяха доста вълнуващи.

Преди обаче да се ръзвълнувате от факта, че този така обсъждан модел най-сетне ще излезе на пазара, трябва да подчертаем, че според някои противоречиви съобщения от Корея, това няма да се случе преди края на декември, при това в най-добрия случай.

Всъщност за Galaxy X слушаме отдавна, а още през септември миналата година, шефът на компанията се опита да привлече вниманието на потребителите, като обяви, че той ще стане реалност тази година. Изглежда обаче, че не е задължително това изявление да се сбъдне и може би то е било просто PR трик за отвличане на вниманието от премиерата на десетия юбилеен модел iPhone. Сега Д. Дж. Кох се завърна с ново изявление пред репортери на CES, в което обясни, че е трудно да се говори за дата на старта в момента, тъй като компанията искала да представи продукта си правилно, а за това е малко рано:

Искаме да има добра реакция от страна на клиентите, след като телефонът излезе на пазара, но все още има проблеми, свързани с трайността му, които трябва да разрешим“

Според съобщенията от миналата година, Galaxy X може да стартира в ограничен тираж, така че Samsung да може да прецени търсенето.

ETNews обаче е на различно мнение. В доклада й от понеделник се казва, че Galaxy X ще стартира през декември, като ще разполага със 7.3 инчов OLED екран в таблетен режим, а когато е сгънат ще изглежда като смартфон. Сгъваемият му дисплей трябва да бъде разработен до март, а масовото му производство да започне през септември, за да бъде готов окончателния вариант през ноември. Така устройството ще може да стартира през декември, или най-късно в началото на следващата година. Прототипи на този дисплей ще бъдат показани на ограничен ключови клиенти на компанията още на CES.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This