21764281_10155069226503721_699964189_o

За два дни София беше домакин на най-голямото младежко събитие правено някога в България. През изминалия уикенд над 20 000 души се забавляваха в залите на Интер Експо Център, заедно със световноизвестни имена от сериалите, анимето, комиксите, косплея, гейминга и графитите. Изключителното гостоприемство от страна на българската публика трогна не само Том Влашиха, Кийша Касъл-Хюз (Игра на тронове, HBO) и Майкъл Маларки (Дневниците на вампира), но и всички косплей звезди, уебкомикс художници и графити артисти, прелетели хиляди километри, за да присъстват на първия за България Aniventure Comic Con.

Много панели, срещи с фенове, турнири, стотици награди и хиляди усмивки белязаха началото. Зала Anime & Movies предложи на посетителите изключително разнообразие от комикси, артикули и кътове за забавление, благодарение на HBO и FOX.

Съседната гейминг зала, изградена с подкрепата на OMEN by HP, срещна най-добрите геймъри в България в битка за големи парични награди, но и предложи на всеки присъстващ възможност да се включи в редица по-малки състезания с награди.

Алеята за улично изкуство пък беше преобразена, благодарение на Nescafe 3в1 и най-добрите графити артисти от България, Германия, Испания, Италия и Швейцария. Абсолютен хит в социалните мрежи стана една от творбите посветена на Jaqen H’ghar, пред която позира самият Том Влашиха – https://www.instagram.com/p/BY0pSApHTTr/?taken-by=tomwlaschiha

Главната сцена на Aniventure Comic Con беше запазена зона за най-големите атракции в тазгодишното издание – грандиозен Cosplay конкурс, невероятно K-pop състезание и, разбира се, панелите на Том Влашиха, Кейша Касъл-Хюз (Игра на тронове) и Майкъл Маларки (Дневниците на вампира), които бяха наблюдавани на живо от над 2500 души.

Aniventure Comic Con ще се завърне и през 2018.


За повече информация:

www.aniventure.net | www.comiccon.bg

Pin It on Pinterest

Shares
Share This