kindle-1867751_640 (1)

Чудите се защо да учите немски? Истинският въпрос е: защо не?

С над 230 милиона души по цял свят, които го използват активно, едно такова умение ще ви бъде от голяма полза. Икономическият растеж, иновациите и възможностите за кариера в Германия са само някои от безкрайните причини да научите немски език.

Но имаме и още убедителни причини да се запишете на курс по немски език онлайн в Omega. Ето кои са те.

Немският език произхожда от същото езиково семейство като английския

Немският и английският са „западногермански езици“ и споделят еднакво ДНК. Това означава, че ако вече говорите английски или пък искате да го научите за в бъдеще, ще ви бъде много по-лесно. Всъщност над 26% от английския речник има общи корени с немския език, от граматическата структура до лексиката.

Можете да правите повече пари

Да, една от основните причини да научите немски е да печелите повече пари. Като икономическа централа, Германия е най-големият европейски търговски партньор на САЩ и много други държави по света. Това отключва много възможности.

Университетът с немски език е безплатен

Получаването на образование в чужбина струва хиляди лева или евро годишно, но в Германия то може да е почти безплатно. Освен това Германия има едни от най-добрите образователни институции в света.

Недостатък на това е, че германските данъци са по-високи от тези в другите държави, но това може да няма значение за вас, ако сте студент. Докато страни като Великобритания, Австралия и САЩ ще таксуват почти двойно международните студенти, в Германия много неща са безплатни, тъй като доста от часовете се провеждат на немски език.

Нови възможности за кариера

Компании от цял свят търсят хора, които говорят немски език. Всъщност почти всяка голяма международна корпорация има връзки с Германия.

Но най-важното е, че немските гиганти като BMW, Volkswagen, Adidas и Lufthansa имат клонове по целия свят. Така можете във вашата родна държава да се откроите сред стотици кандидати, които биха желали да работят в някоя от тези компании.

Влизате в езиковото мислене на най-големите новатори в света

Фройд, Бетовен, Ницше, Моцарт. Още някой? Изглежда, че едни от най-големите световни мислители, новатори и лидери в нашия живот са говорили и мислили посредством този език.

Е, не казваме, че изучаването на немски ще ви превърне в Моцарт… Но всъщност кой знае?!

Ще откриете напълно нов свят в интернет

Точно след руския език, немският е един от най-използваните езици в интернет. По-точно той съставлява около 6% от интернет.

Това е особено важно, ако имате или планирате да присъствате онлайн с уебсайт, влог или каквото и да било.

Немският е вторият най-разпространен език, използван в науката

В един момент от 20-ти век немският е официалният език, използван в света на науката. Въпреки това, предвид събитията от Втората световна война, германските учени са били дискредитирани от общността.

Немският език все още остава вторият най-важен език в бранша, въпреки тези обстоятелства. Изучаването му ще ви даде предимство, ако сериозно се занимавате с кариера в тази област.

Нов начин за връзки и пътувания

Германците са практически навсякъде. Но по-важното е, че средният доход в Германия е по-висок от повечето други страни. Това ви дава изключително много възможности за запознанства, екскурзии и кариера.

Ще се насладите на германската кухня повече, отколкото сте очаквали

Следващият път, когато отидете в немски ресторант, можете да се почувствате като местен жител, вместо като аутсайдер. Можете да опитате да впечатлите приятелите си или сервитьорите, като говорите с тях на немски.

1 от 10 книги в света са написани на немски език

Както споменахме по-горе, някои от най-големите мислители и артисти са от Германия. Има цял един нов свят, който можете да откриете в света на книгите.

И това са само част от причините да научите този прекрасен и полезен език. Сигурни сме, че в процеса на учене ще намерите още много причини за себе си. Дерзайте!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This