dellДвете американски корпорации Dell и EMC приключиха сделката по обединяването си, която е на стойност близо 67 милиарда долара.

Името на новосъздадената компания ще е Dell Technologies и тя ще бъде оглавена от председателя на управителния съвет на Dell – Майкъл Дел, а седалището й ще е в Хопкинтън, Масачузетс.

Според Dealogic, това е най-голямото сливане в историята на техноолгичния сектор и то ще позволи на Dell да завърши своята трансформация от ориентирана към потребителите компания, към такава, чиято основна цел са големите корпорации.

През февруари Европейската комисия одобри придобиването на американския доставчик на софтуер EMC от Dell, тъй като двете компании имат много клиенти в Европа и ЕС трябваше да даде оценката си, за да се извърши сделката.

В края на август беше преодоляно и последното препятствие, след като министерството на търговията на Китай също даде зелена светлина.

Така Dell Technologies става най-голямата частно контролирана технологична компания в света, а уникалната й корпоративна структура ще й позволи повече гъвкавост в иновациите и инвестициите в дългосрочан план. В комбинация семейството на Dell, което освен ЕМС включва още Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virusteam и Vmware, ще има пазарна стойност 74 милиарда долара и огромен технологичен портфейл.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This