galaxy-s10-plus-leaked-photo-2

Очаква се Galaxy S10 да дойде с куп нови функции, сред които и няколко, невиждани в други устройства до сега. Нов слух сочи, че една от тях ще можете да забележите само когато зареждате телефона си. Да, батерията на Galaxy S10ще бъде една от най-вълнуващите новости в него. Известният източник в Weibo и Twitter, @MMDDJ_ публикува съобщение в средата на миналия месец, което обаче до сега остана незабелязано:

Според него компанията ще използва графенова батерия, което обяснява защо Galaxy S10 ще се зарежда по-бързо. В същия ден, когато постът е пуснат, друг източник, Ice Universe, посочва още по-загадъчното “15w зареждане на Samsung ще остане в историята”, което най-вероятно означава, че S10 ще се зарежда значително по-бързо.

Да се върнем към графена обаче – материалът, който технологичният свята очаква да реши няколко проблема в бъдеще. Още в края на ноември 20171 доклад разкри, че корейският гигант разработва батерии, използващи графен, които ще се зареждат напълно за 12 минути, а температурата им ще може да се поддържа до 60 градуса.

Няма потвърждение, че Galaxy S10 ще има графенова батерия, а и не трябва да забравяме, че компанията не може да си позволи повече грешки, що се отнася до безопасността на батерията, след скандала с Note 7, но въпреки това, ако слуховете са верни, изненадата ще е приятна.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This