Правилният подбор на подова настилка за дома е нещо от изключително голямо значение, поради това, че се прави веднъж и се очаква да издържи дълго време. На пазара съществуват много различни видове и когато на човек му предстои да направи избор, той е объркан. Трудно е да реши кое е най-подходящо за него и в тези случаи, повечето хора търсят мнения и съвети от близки и приятели.

Едни от най-разпространените подови покрития са паркетите – естествен трислоен паркет на lia.bg и ламиниран. Паркетите от естествен дървен масив се делят на два вида – класически (стар) и многослоен такъв, при който разликата е самата конструкция на ламела. Многослойният паркет се състои от два или три слоя, които са взаимно пресовани под ъгъл от 90 градуса, чрез високо налягане и топлина. Горният слой винаги е от твърдо дърво, което представлява видимия декор, а слоевете под него, отново от 100% дърво, но по-меко, като ела, бор или смърч.

Нека внесем автентичност у дома, чрез естествен трислоен паркет

Трислойните паркети са сравнително иновация за нашия пазар и биват пренебрегвани от масивния паркет при българите. Основания за това няма, просто ние рядко се доверяваме лесно на нещо, различно от традиционното. Той дори е по-евтин от масивния, и може би това е причината повечето хора да подхождат със скептицизъм към него. Дори се съмняват дали е съставен от истинска дървесина, като отговорът е определено „да“. Горният му слой най-често се състои от дъб или бук. Съществуват още видове и от ясен, клен, орех и още подобни такива. Тези слоеве са обикновено между 2 и 3,5 мм и позволяват да се изциклят до 3 пъти. А ако паркетът ви е висококачествен, той със сигурност би издържал 40-50 години.

Другото му предимство е това, че той може да бъде изработен във всякакви размери – от много малки до много големи, което с масивния е трудно постижимо.

Долните два слоя, обикновено са от иглолистна дървесина и са слепени така, че нишките да са с кръстосано направление. Това прави паркетът стабилен. Конструкцията позволява и монтаж върху подово отопление.

Разбира се, от голямо значение е и как ще се впише паркетът във вашия интериор. Трислойният вид дава възможност за избор на цвят, ефект, обработка, с които можете да превърнете дома си в истинско произведение на изкуството. Хубавото е, че няма нужда от циклене и лакиране при монтажа, той идва при вас с фабрична обработка, което ви спестява време и пари. A самият монтаж се случва много бързо и лесно, посредством плаващ монтаж с клик система или като се залепи за основата.

Трислойният паркет е едно иновативно предложение, което да краси дома ви и не само, той ще го прави години наред , поради високото ниво на издръжливост и дълъг живот. Той придава една автентичност и уют на помещенията, говори за лукс и стил. Начинът му на производство спомага за запазване на ценните дървесни видове. А в специализираните дизайн центрове, като Lia.bg предлагат висококачествен трислоен паркет на достъпни цени. Той е бюджетното решение на естествените паркети. Чрез него постигате уют във вилата или къщата в планината. Той е задължителен и ако предлагаме автентична къща за гости. Истинските привърженици на традиционното и качественото ще го оценят.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This