chrome-new-ui

Всеки голям проект за редизайн носи известен риск от провал, но изглежда новата визия на Chrome e обречена на такъв, след негативните реакции на потребителите.

Всъщност редизайнът беше посрещнат с неодобрение още в началото, когато стана факт, но тогава потребителите все още имаха възможността да се върнат към старата визия, като посетят страницата на браузъра. Сега вече това е невъзможно, след излизането на версия 71, малко по-рано този месец.

Новият дизайн на Chrome е разработен с подхода за мобилни устройства, но се оказа проблемен за компютри и лаптопи, където по-бледите тонове и закръглените табове са трудно различими, особено при няколко отворени раздела. Това съвсем логично предизвика редица проблеми с адаптирането, особено за тези, които при работа използват десетки раздели. През последните няколко седмици, социалните медии и форумите бяха буквално наводнени от оплаквания на недоволни потребители, а обратната връзка за браузъра също отрази мнението им за новия дизайн. Инженерите на компанията обаче не препоръчват опитите за връщане към по-стара версия на Chrome, като съветват недоволните потребители да използват други варианти за браузъри, или да се опитат да свикнат с новия дизайн. Всъщност същото се случи и с Microsoft в началото на 2010, когато смени интерфейса на Windows 7.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This