facebook-app

Всички ние искаме Facebook да пази личната ни информация в безопасност, но когато мерките за сигурност преминават известни граници, няма как да не реагираме. Следващият път, когато Facebook открие подозрителна активност в профила ви, може би ще се наложи да потвърдите самоличността си със снимка на лицето си, за да влезете отново в него. Това вече се е случвало на някои потребители, които сигнализираха за новата мярка за сигурност на социалната мрежа в Twitter по-рано тази седмица. Съобщението, което ги посреща при опит да се логнат гласи, че ако не качат снимка, на която ясно се вижда лицето им, профилът ще бъде изтрит завинаги от сървърите на компанията.

Потъсена за отговор от Wired, Facebook обяснява, че тестът за проверка на лицето е предназначен да помогне на потребителите да се предпазят от тези, които се опитват да проникнат в профила им през други точки на взаимодействие, включително и създавайки фалшиви акаунти и изпращайки покани до приятелите им, за да правят реклама, или с цел измама. След като снимката бъде качена, компанията ще я обработи автоматично и ще определи дали тя е уникална и принадлежи именно на този потребител, като ако е така, профилът ще бъде отново достъпен за него.

Въпреки, че тази за промяна се заговори едва сега, Wired посочва, че потребители са се натъквали на подобни тестове още през април миналата година, което означава, че тя е в разработка отдавна. Интересното е, че това всъщност не е първата инициатива на Facebook, включваща снимки. Социалният медиен гигант вече тества програма, в която потребителите публично качват голи снимки, за да се предпазят от изнудване, или различни видове отмъщения в бъдеще.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This