Intel

Животът на батерията винаги е бил от голямо значение в технологиите, тъй като колкото и мощен да е един лаптоп, това няма да има значение, ако не може да издържи работиня ден.

Intel разработи решение, което показа на Computex 2018 – нова технология за ниска мощност на дисплея, комбинация от специален LCD екран и интелигентно управление на захранването. 13 инчовият демонстрационен дисплей е проектиран от Sharp/Innolux и консумира само 1 ват мощност, или половината от това, което е нужно на неговия предшественик. Тазитехнология може да увеличи живота на батерията с 4 до 8 часа, в зависимост от употребата, а текущите модели достигат максимум до 20 часа живот при възпроизвеждане на видео, което означава, че с новата технология наследниците им биха могли да достигнат до 28 часа автономност, без това да повлияе на производителността им. За съжаление Intel не определи спецификата и не е ясно до колко от полза ще идва от новият панел и колко подобрено е захранването. Заслужава си да се отбележи, че докато 28 часа видео е впечатляващ резултат, то всъщност възпроизвеждането му е лесно за лаптопите и е лош пример за реалния живот на батерията. И накрая, всичко това предполага, че ще използвате графика на компанията, а не специален графичен чип.

Все пак 25% или повече увеличение на живота на батерията е впечатляващ подвиг и добър залог за бъдещето, когато носенето на зарядно ще се превърне в спомен от миналото.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This