Noida-Plant-Picture

Тази седмица Samsung отваря най-голямата в света фабрика за мобилни телефони на втория по големина пазар за смартфони. Разширението ще бъде напълно завършено през 2020 година и се очаква да удвои капацитета на сегашните мощности за производство от 68 до 120 милиона телефона годишно.

Корейският гигант пройзвежда телефони в страната повече от десетилетие, докато по-рано тази година Apple едва започна производствения процес на iPhone 6s, след като преди това експериментира с малка партида iPhone SE. Заедно с откриването на нови работни места, подобно производство би могло да помогне и за намаляване на цената на устройствата за индийския пазар. Правителството застава зад идеята, а на церемонита пирсъства министър-председателят Нарендра Моди, заедно с президента на Южна Корея, Муун Яе-Ин.

Фабриката Noida е най-голямата мобилна фабрика в света и е символ на ангажимента на Samsung към Индия и ярък пример за успеха на програмата Make in India” обяви изпълнителният директор на компанията. „Samsung е дългогодишен партньор на Индия и ще продължи да търси подкрепата на правителството, за да постигне мечтата си да направи страната глобален център за износ на мобилни телефони“.

Всъщност Индия е голям развиващ се пазар на смартфони, а миналата година задмина САЩ и се превърна в номер две на пазара след Китай, а самата Samsung е номер две сред производителите, след Xiaomi.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This