samsungwindow

Samsung представи два ултра-малки сензори за изображения с висока разделителна способност, които ще подпомогнат разработването на смартфони с повече камери.

Новите сензори с размер 0.8 микрометри са 48 мегапикселовия ISOSELL Bright GM1 и 32 мегапикселовия ISOSELL Bright GD1, а компанията твърди, че дори и при по-малък размер на пикселите, те осигуряват повече гъвкавост на дизайна, което наред с останалите предимства означава и повече камери в смартфона, както и по-рационално използване на вътрешното пространство. И двата сензора са базирани на най-новата технология на гигантаза изолиране на пиксели, която оптимизира производителността, особено при пиксели с по-малък размер. Очаква се Samsung да пусне сензорите в масово производство през последното тримесеиче на годината.

Компанията представи за пръв път своята ISOSELL технология през 2013 година, като акцентира върху намаляването на цветовото кръстосване между пикселите с поставяне на физическа бариера и възможност малките пиксели да постигат висока цветна вярност.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This