Всички 2019 QLED 4К телевизори ще са достъпни на българския пазар още този март. Те идват с иновативни технологични подобрения и са позиционирани в премиум сегмента.

 

Днес Samsung Electronics обяви, че серията телевизори 2019 QLED ще бъде достъпна на 42 пазара в Европа от март. Те са създадени, за да се позиционират в премиум сегмента на пазара на телевизори в региона. Моделите на Samsung QLED 4K ще са на пазара от края на март и в България.

Телевизорите от серията на SAMSUNG QLED 4K предоставят зашеметяващо качество на картината, както и разнообразие от размери на екрана, съчетани с адаптирана AI технология, целяща да предостави по-добро изживяване за крайния потребител, като предоставя улеснена и интуитивна навигация. Продуктите от категория QLED на Samsung през 2019 г. ще са със значително разнообразие от модели с фокус върху големите екрани с размери от 55 инча до 98 инча в Европа. Общо 20 модела от категория QLED ще бъдат предложени в сериите: Q90R, Q85R, Q80R, Q70R и Q60R. Те ще са с размер на екрана от 43 инча до 82 инча.

„Следвайки тенденцията за доминация на ултра-големите екрани, нашите QLED телевизори се превърнаха в един от несравнимите играчи на световния телевизионния пазар през 2019 г.“ коментира Джонсок Чу, Изпълнителен Вицепрезидент на „Visual Display Business“ в Samsung Electronics. „Изключително нетърпеливи сме нашите потребители по целия свят да изпитат невероятното QLED изживяване пред телевизора у дома и да продължим да предоставяме уникалните възможности на QLED технологията на потребителите като част от техния начин на живот.“

Оборудван с обновената технология Ultra Viewing Angle, телевизорите от новата серия на компанията ще позволят на черният цвят да преминава по-равномерно по екрана на телевизора, благодарение на подобрената структура на панела и новите алгоритми за калибриране на екрана. Това ще доведе до по-ясна картина и подобрен ъгъла на гледане от потребителите пред телевизора. Освен това, новите модели QLED TV ще поддържат HDR10+, който се очертава да е нов стандарт в категорията от следващо поколение за качество на картината и Direct Full Array, който анализира характеристиките на всяка сцена и контролира тъмният фон, за да оптимизира контрастността и нивото на черното.*

Заедно с подобренията при екрана, моделите от новата серията ще бъдат оборудвани и с Quantum процесор, чрез обработката на картината с AI, включена и в QLED 4K моделите. Това ще позволи на цялата серия 2019 QLED телевизори да възпроизвеждат подобрена картина и звук.

Като допълнение към Quantum процесора в интелигентната платформата на QLED на Samsung присъстват функции като New Bixby – които ще предоставят на потребителите по-улеснена и естествена интеракция с телевизора.

Също така, QLED телевизорите на Samsung могат да предоставят полезна ежедневна информация, като например времето, както и да показват съдържание, включително снимки и изображения от произведения на изкуството, чрез режим Ambient, който позволява на потребителите да декорират интериора и атмосфера според собствените си предпочитания.

След първоначалното пускане на продукта на пазара в Европа, потребителите ще могат да видят 2019 QLED телевизорите в големите дистрибуторски магазини в Европа.

Samsung представи водещата серия на 2019 QLED телевизори пред европейската преса на 7-ми март по време на годишния European Technical Summit. Очаква се Samsung да проведе още технически конференции в ключови региони, включително Югоизточна Азия, ОНД, Близкия изток и Латинска Америка до края на април.

За повече информация за 2019 QLED телевизорите на Samsung посетете: https://www.samsung.com/bg/tvs/finder/?qled

*Спецификациите на продукта може да са различни за различните модели.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This