Sony LF-S50G

На изложението IFA в Берлин, Google обяви, че нейният виртуален асистент скоро ще достигне до интелигентните високоговорители на други производители. Само ден по-късно, Sony показа един от тях – LF-S50G, който ще предлага много от функциите, познати ни от този тип устройства.

Освен, че ще възпроизвежда музика възоснова на вашите команди от услуги като Spotify, Google Play Music и Pandora, той ще може да ви уведоми какво ще бъде времето и да отговори на други подобни въпроси и можете да го използвате за управление на останалите смарт устройства в дома си.

Високоговорителят не е напълно водоустойчив, но е защитен от пръски вода (IPX3), има прост, изчистен дизайн и дори показва колко е часа. Според Sony, устройството прелага 360 градусово аудио изживяване и има достатъчно мощност, за да „запълни комфортно стаята със звук“. То поддържа както Bluetooth, така и NFC и контрол чрез жестове, които ви позволяват за пускате и превъртате песни и да регулирате силата на звука.

Изящният високоговорител ще бъде пуснат в продажба през октомври в САЩ и ще струва 200 долара, като ще се предлага в черно и сиво, а месец покъсно ще достигне и до някои европейски държави като Германия, Франция и Великобритания с цена от около 230 евро, или 200 паунда.

Търсенето на този вид устройства е във възход, така че не е чудно, че компании като Sony навлизат на пазара със собствени модели, въпреки че LF-S50G ще се сблъска със сериозната конкуренция от страна на Google и Amazon, чийто високоговорители вече са добре познати на потребителите. Състезанието ще стане още по-оспорвано когато през декември Apple пусне на пазара своя HomePod, а Samsung също се готви да добави подобно устройство в гамата си, предлагайки услугите на Bixby, но точната дата на премиерата му все още не е известна.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This