Penta-lens-Nokia-render

Все още няма информация за името на смартфона, който носи логото Nokia и цели пет камери на гърба си, но слуховете за него напоследък се увеличават. Дизайнерът Бен Гескин направи рендер на модела, в съответствие с всички тези спекулации и вече имаме възможността да си представим, как точно ще изглежда този смартфон.

Всъщност докато предния му панел е много сходен с повечето тазгодишни модели, основната разлика идва от петте камери отзад, които са с марката Zeiss и са разположени в кръг, заедно със светкавицата и още един, неизвестен сензор. Предположенията за това, как ще работи тази система са много, като сред тях има такива за телеобектив, черно-бял сензор, цвят и размазване, в допълнение към възможността за синхронизиране на пикселите с много обективи.

Някои източници твърдят, че може би ще имаме функция, подобна на тази на барабан на револвер, при която лещите ще се въртят в зависимост от режима на снимане, но тази теория е малко вероятна, тъй като те не са кръгли, а настройката на камерата е по-различна. Каква изненада всъщност ни е приготвила HMD Global, предстои да разберем когато новият модел бъде обявен.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This