nyakolko-neshta-za-obnovyavaneto-na-stara-selska-kyshta-koito-ne-znaete-

Намерили сте я: красива стара селска къща, с дървени подове с широки стаи, оригинални прозорци с ламперия, може би и голяма плевня. И, отзад, няколко дървета и сенчеста, искрящо зелена морава – идеалното място за окачване на хамак.

Но е време и за ремонт, нали така? Обновяването на стара селска къща има много специфики, с които може би не сте запознати. Ето няколко съвета за вас специално от https://skyprotect.bg.

Дървените подове трябва да бъдат заменени

Добрата новина е, че качествените дървени подове могат да издържат на много пребоядисвания – максимумът е около 10, според специалистите. Това отнема повече време, но е по-евтино от цялостната подмяна.

Но ако оригиналните дървени подове във вашата къща се доближават до това число или просто са в лоша форма, то ще е нужно да ги замените с нови.

Възможно е да има скрити опасности

Имайте предвид, че старата селска къща може да има оловна боя по стените или пък азбест. Оловната боя е особено голям проблем около прозорците, където боята може да се отлепи или разпраши, когато прозорците се отварят и затварят. Консултирайте се с местните власти за най-добрия и безопасен начин да продължите нататък и не забравяйте да работите с изпълнители, обучени да боравят с токсични вещества.

Бихте могли да похарчите малко повече за надграждане на основите

Основното правило на всеки проект за реконструкция е да запомните, че ще струва повече, отколкото си мислите, но това правило важи особено много в случая със стари селски къщи. След като започнете, със сигурност ще откриете неща, които се нуждаят от подмяна: стари електрически системи, водопроводи и други.

Очарователните стари прозорци може да ви носят течение

Тези красиви стари прозорци може да означават дълга, хладна зима, тъй като те вероятно са с единствен, а не двоен стъклопакет. И замяната им може да струва скъпо.

Все пак здравето ви е на първо място и едва ли бихте искали да се простудявате и през лятото, и през зимата. Погрижете се за себе си и своите близки, като замените старите прозорци с хубава, модерна и плътна дограма.

Вашият дом трябва да е и вашата крепост, нали така?

Дори и каменните стени изискват поддръжка

Камъкът е популярен избор за интериори в стил селска къща и обикновено е здрав. Той е устойчив на топлина, устойчив на петна и не се влияе от киселинни материали. Но трябва да бъдете предупредени, че може лесно да надраска и изцапа.

И това е нещо, което изисква поддръжка и внимание от ваша страна!

Не на последно място, направете проверка

Консултирайте се с експерт или дори с двама. Те биха могли да ви кажат какво точно е състоянието на къщата ви и как бихте могли да го подобрите.

Помнете, живеенето на село е нещо наистина прекрасно и ние подкрепяме всеки, който би искал да го направи. Само че това не е просто приключение, а напротив – животът на село изисква много грижи и старание.

Когато си купите имот в малко населено място, бъдете запознати с всичко, което ще ви се налага да правите. Само така ще можете да посрещнете всички предизвикателства с лекота и да се справяте с тях с усмивка на лице!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This