Класация за най-дорбите работодатели в България 2022

Класацията има за цел да създаде по-голяма прозрачност за работната среда у нас и да улесни избора на българските служители. Тя включва оценяване по критерии като възнаграждение и социални придобивки, но също и фирмена култура, както и баланс между работа и личен живот.

Кариерната платформа Kaderabotim.bg обяви резултатите от своята годишна класация, посветена на най-добрите работодатели в България. Допитването обхваща периода 16 ноември 2021 г. – 15 ноември 2022 г. и показва кои са 30-те най-добри български работодатели на база отзивите на служителите в платформата. Иновативната платформа е специализирана в предоставянето на обективна информация за пазара на труда у нас.

Критериите за оценка са специално подбрани според важността, която служителите им придават по отношение на работата, както и приноса им към чувството за удовлетворение на работното място.

Класацията се провежда за първа година и има за цел да създаде повече яснота и прозрачност за работната среда и условията на труда в България, за да улесни избора на българските служители при кандидатстване за работа у нас. Резултатите се определят на база предимствата на всяка фирма, както и оценки за възнаграждението на служителите, лидерството, фирмената култура, социалните придобивки и други аспекти от работата.

Костин Тудор, главен изпълнителен директор и основател на международната кариерна платформа Undelucram.ro, споделя:

„Чрез тази класация се стремим да създадем ясна представа за пазара на труда в България и да популяризираме компаниите, които уважават своите служители, като модел за подражание за всички организации, които се стремят към изграждане на успешна работодателска марка. Поздравяваме всички организации, които предоставят на служителите си приобщаваща работна среда, където чувстват подкрепа и разбиране и където атмосферата и благосъстоянието им са поставени на първо място.”

Компанията, която оглави класацията на 30-те най-добри работодатели, в които си заслужава да се кандидатства и работи през 2023 година, е Endava България.

„За нас е голяма чест да бъдем избрани за най-добър работодател особено когато това признание идва от хората, нашите колеги и членовете на екипа ни. Вече в офисите ни в София, Пловдив, Варна и Русе работят над 450 души. Обичайно новите хора, които се присъединяват към екипа на Endava, идват по препоръка на настоящ колега: това са 40% от хората, които стават част от компанията ни в световен мащаб. Това означава, че някой, който вече работи в Endava, се е свързал със свои приятели и колеги и ги е препоръчал, преди да влязат в компанията. Вярвам, че това е огромно признание за нас. Очаквам с нетърпение следващата стъпка в развитието ни и предстоящите постижения на нашия Endava екип в България“ – посочва от своя страна Дариус Щтефан, Country Manager на Endava България.

Непосредствено след нея в ТОП 10 на най-високо оценените работодатели през 2022 г. се нареждат:

  1. Decathlon България
  2. eMAG България
  3. Pontica Solutions
  4. Lidl България
  5. Accenture България
  6. JYSK България
  7. Speedy
  8. Kaufland България
  9. Sensata Technologies

Кои са останалите ТОП компании в пълния списък с 30-те работодатели в България, за които да работите през 2023 г., можете да видите тук.