whatsapp

Snapchat пренебрегна международния пазар в първите си години, а сега тази възможност за растеж й беше открадната от WhatsApp. Клонингът на Snapchat Stories, WhatsApp Status вече има 450 милиона активни дневни потребители, което в сравнение с едва 191 милиона активни потребители на Snapchat е направо катастрофа за приходите на Snap.

Наред с това на конференцията F8 стана ясно, че от ноември насам WhatsApp Status и Instagram Stories са имали 300 милиона активни потребители дневно.

Вместо да почива на лаврите си обаче, WhatsApp току що обяви появата на стикери и групови видео-разгооври, за да направи още по-забавна своята програма. Потребителите вече изразходват 2 милиарда минути дневно за видео и аудио разговори, чрез WhatsApp, но в следващите месеци те ще могат да го правят с до 4 души едновременно, а може би и повече. И вместо просто да говорят, те ще изпращат стикери, като ще имат на разположение и такива от трети страни, за да могат да изразят още по-добре идеите си визуално.

От гледна точка на сериозната част, WhatsApp се насочва към монетизация, като вече има 3 милиона компании в новото си приложение WhatsApp Business, което въпреки че към момента е безплатно, ще получи бонус функции, които ще помогнат за осъществяване на търговия и поддръжка на клиентите и да донесат сериозен поток приходи.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This