samsung-foldable-oled-galaxy-phone

Bloomberg разкри данни за Galaxy S10 в деня, в който iPhone Xr достигна до магазините, но и поднесе още информация за най-вълнуващия смартфон, който компанията някога е създавала – Galaxy F. Сгъваемият смартфон ще бъде обявен следващия месец на конференцията за разработчици на Samsung, но самият телефон няма да бъде показан, твърди изданието. Вместо това Ди джей Кох и група инженери, ще представят на сцената подробен концептуален образ с функциите и потребителския интерфейс. Устройството с кодово име Winner, се разработва в продължение на години, продължава статията. Samsung се двоуми между два прототипа, единият от които е по-дълъг и се разгъва хоризонтално, а другият – вертикално. Двете устройства се отварят от едната страна към другата, но версията в пейзажен режим като че ли скоро е била отхвърлена от дизайнерите, които смятат, че тази в портретен, по-лесно ще се дъриж в една ръка, въпреки че дисплеят може да се чувства по-тесен при отваряне.

Когато се сгъне, устройството ще покаже 4 инчов екран от външната страна, който ще позволи на потребителите достъп до разнообразни функции. Дисплеят ще се отваря с едно щракване, като Motorola Razer, но с „по-гладко усещане“. Екранът е покрит с филм, който го кара да изглежда малко пластично и не толкова лъскаво, колкото потребителите може би очакват. Той няма да има вграден сензор за пръстови отпечатъци като S10, поради технически трудности.

Според Bloomberg устройството е преминало вътрешните тестове наскоро издържайки над 200 000 сгъвания, което е прагът за трайност, но това съвсем не означава, че производството му е лесна задача. Когато екранът се спука, той се разпръсква като сух лист хартия, но съвсем не е крехък и е огромно предизвикателство за масово производство. Samsung се занимава също и с батерията, чийто размер трябва да намали, за да направи устройството по-тънко, тъй като прототипът в момента тежи 200 грама и е значително по-голям от останалите модели.

Bloomberg предоставя и още един вълнуващ детайл за телефона – Samsung и Google работят върху специална версия на Android, чийто интерфейс за крайния потребител ще зависи в голяма степен от това, кой от двата дизайна ще бъде избран. В края на статията се посочва, че Galaxy F може и да не достигне до пазара до края на второто тримесечие на 2019 година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This