Хората са невероятни същества. Дори да качат няколко килограма (добре е, когато не се случва), по-лесно е да обвиняват дрехите, които ги правят пълни.

Не  е лесно да се спазват правила, като да не се ядат преди лягане сандвичи. Но се оказва, че наистина има неща, които могат допълнително да направят да изглеждаме твърде дебели и стилистите препоръчват носенето им с голямо внимание. Дори е по-добре да се избягват напълно.

Добре подбраните дрехи са в състояние да моделират фигурата ни, което я прави още по-привлекателна, отколкото е всъщност. И напротив, дрехите, които ни правят пълни, ще ни направят много лоша услуга. Вие искате да изглеждате по-добре? Тогава избягвайте да носите тези пет неща.

  1. Огромна тениска. Вярно е, както за жените, така и за мъжете. Огромните тениски очевидно не са ви по размера и никога няма да ви направят по-красиви. Ако мислите, че по този начин ще скриете корема от любопитните очи – грешите. Може, разбира се и да се скрие, но излишната тъкан на всички други места, ще направи тялото ви да изглежда като безформена буца. Независимо от теглото и типа тяло, ризата трябва да е вашия размер – нито повече, нито по-малко.
  2. Провиснали панталони. Панталоните „палацо“ са определено в тази тенденция. Свободно падащият лек плат наистина може да скрие няколко килограма, но да се изберат широки или „висящи“ дънки, трябва да става с повишено внимание. Екстра обемът на плътният деним, ще ви направи по-пълни автоматично.  Ако дъното на тези дънки или джинси решите, че е добре да ви е малко по-свободно, то поне се опитайте кройката в областта на талията ви да съвпада. Най-добрият вариант, все пак е, когато ширината на панталоните ви е по мярка.
  3. Твърде тесен костюм. Съществува едно просто правило, което винаги напомнят стилистите: когато купувате костюм, е добре той да пасва идеално на вашата фигура. Няма да е нужно да го преправяте, ако това не е необходимо и ще изглеждате значително по-добре.
  4. Дрехи с по-малък размер.  Разбира се, всеки от нас би искал да се вмъкне в неща с по-малък размер, но по-добре е да пощадим, и дрехите, и самочувствието си. При дънки, които са трудни за закопчаване, но все пак ви стават в талията, то бедрата, неизбежно  придобиват неестествена и отблъскваща форма. Твърде тясната риза или блуза пък няма да може да издържи на натиска на вашия впечатляващ бюст. Цялото това мъчение няма да ви направи да изглеждате по-стройни, а точно обратното. Така че не се колебайте да попитате консултанта в магазина за същата дреха, но в по-голям размер.
  5. Панталони с щампи. Геометрични мотиви, леопард, цветя – във всеки от тези случаи, уви, панталоните може (и ще) добавят безмилостна тежест в долната част на тялото. Особено, ако моделът е пъстър. Единственото изключение е вертикалното райе. Така че по-добре да дадете предимство на монохромните модели.

Източник: https://e-obuvki.com/

Pin It on Pinterest

Shares
Share This