SmartphoneDeadBatteryIllustration

Независимо дали сте в извънредна ситуация, или просто мразите индикаторът на батерията ви да е на червено, тези приложения са основните виновници за това.

Всъщност има много причини, поради които батерията на вашия любим телефон умира бързо – забравили сте да я заредите през нощта, излезли сте без да си вземете зарядното, играли сте прекалено много, или сте прекарали часове в социалните мрежи, но имаи  начин да запазите батерията си, така че да останете свързани и без да се подлагате на стрес цял ден. Ето петте приложения, които наистина изцеждат батерията на телефона ви:

Snapchat

Всички знаем колко забавно е Snapchat и как бързо става неразделна част от ежедневието ни. Сега обаче ще разберете и неприятната новина, че то е и основния убиец на батерията ви, както и на голяма част от свободната памет на телефона. Това, че снимката изчезва след 24 часа, не означава, че приложението консумира по-малко пространств, а непрекъснатите проверки, стрийминг, изпращане на съобщения, създаване на видео и свързването с мрежата изцеждат батерията на устройството много бързо.

Google Maps

Едно от безспорно най-полезните приложения, което може да ви спаси в заплетена ситуация, може също така и да ви остави без телефон, след като изтощи батерията му. Google Maps ви насочва към мястото, където отивате, но за добро или лошо използва много енергия, което определено може да ви изиграе лоша шега.

Netflix

Netflix е едно от приложенията, които буквално изпиват батерията ви, въпреки че бързо се превръща във ваш фаворит и неизменен спътник докато пътувате към работа, чакате за среща, или просто сте отегчени. Ако нямате възможност за презареждане, не го използвайте – то е един от най-големите консуматори на батерия, тъй като стриймва непрекъснато.

Facebook и Messenger

Facebook и нейното приложение Messenger могат да източат батерията на телефона ви много бързо. Всички сме свикнали до болка със социалната мрежа и възможността бързо да изпратим съобщение на своите приятели, но само 10 минути работа с някое от двете приложения, може да ви коства 20% батерия, а това въобще не е за пренебрегване.

Amazon

Приложението на Amazon е колкото удобно за пазаруване, толкова и опасно за батерията ви. Търсенето на продукти и сравняването на цените им изглежда безобидно, но всъщност консумира много енергия и може да се окаже, че докато изберете какво да поръчате, вече няма да имате телефон, от който да го направите, поне до следващото му зареждане.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This