Като имате точен план за вашия апартамент или къща, ще можете да определите реалния размер и пропорциите на всяка стая. С визуална оценка на стаите можете лесно да правите грешки, докато планът се прави в резултат на точни измервания на всеки параметър в една конкретна стая. Без план не можете да правите ефективно диалог с професионалистите, нито да определите финансовата ви възможност да извършвате различни видове ремонти. Определянето на финансовата страна ви дава възможност да предприемате редица нововъведения. Предварително е необходимо да подготвите скици на плана на вашето жилище, на които да посочите приблизителните размери и формата на помещенията.

За вашият успех е необходимо да се определят местоположенията на конструктивните елементи. Такъв е всеки елемент, който няма да се движи, например, вграден гардероб, камина, отоплителна батерия и т.н. След това следва етап на създаване на мащабен жилищен план. За да се подготви такъв план, е необходимо внимателно да се извършат всички измервания на помещенията. Желателно е да се измери ширината и дължината на всяка стая, нишата, перваза, дебелината на всяка стена и преграда, прозореца, вратата и т.н.

Всички измервания, които вземате, трябва да бъдат включени в плана ви за скициране. За да създадете мащабен план, се нуждаете от хартия, ролетка, линия, молив и калкулатор. Трябва да изберете мащаба на плана и да преобразувате всеки резултат от измерването в него. Може би ще ви трябват не само план на целия апартамент, но и на всяка стая поотделно. При изготвянето на план на помещение е по-удобно да се използва по-голям мащаб, отколкото при подготовката на целия план на апартамента. Обикновено се разработват отделни планове за помещенията, които са много заети, като баня, кухня и др., за да се направят няколко начина за планиране на една стая.

Ако искате да направите много промени, може да е по-добре да използвате услугите на специалисти по архитектура и дизайн, които могат да подготвят разумен план за вашия дом, да разработят скици, които да ви помогнат да разберете как ще изглежда вашият апартамент след ремонта.

В Интернет съществуват доста компании, специализирани в ремонт на апартаменти и разработване на проекти за дизайн, които могат да ви направят оформления и планове, които ясно ще илюстрират как възможните промени могат количествено и качествено да повлияят на нивото на комфорт във вашия дом.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This