svetovno1

Или по-точно, 1,135,293,857 от цял свят души са наблюдавали Световно Първенство 2018 през първите 15 дни на надпреварата. За спрвка, това е с повече от 100 милиона повече от гледаемостта на последното световно, което се проведе преди четири години в Бразилия. Това през първите малко повече от две седмици на турнира, около 1,035,270,308 души бяха наблюдавали най-големия футболен турнир в света.

Този факт със сигурност говори ясно за мащаба и значението, което Мондиал 2018 има за футболния свят, като това е и първия мондиал провеждащ се в Русия. Друг интерес факт, е че мача от груповата фаза между Аржентина и Хърватия, спечелен по безапелационен начин от хърватите с 3:0, е бил гледан от цели 4.3 милиона души, което е бил и най-гледания мач от груповата фаза на турнира.

Това пък бе и грандиозния провал на отбора на Аржентина на Мондиал 2018, като те излезнаха от групите с родилни мъки. Лео Меси и компания започнаха много колебливо и в първия си мач регистрираха равен със скромния тим на Исландия. Последва именно този провал срещу Хърватия, след което последва изстрадала победа с 2:1 срещу Нигерия в последния мач от група Д, за да могат играчите на Сампаоли да достигнат до осминафиналите, където загубиха от Франция с 3:4.

Няма как да пренебрегнем и факта, че Световно Първенство 2018 в Русия е изпълнено с интригуващи моменти и огромни футболни драми. И ако става дума за портали за залагане, където коефициентите за победител към 01.07.2018 са 5.00, за отбора на Франция, ясно виждаме, че петлите наистина за фаворит за спечелване на турнира.

Френския тим действително разполага с изключителна класа в предни позиции, а и не само. Футболистите на Дидие Дешан има какво до доказват, след като преди две години загубиха злощастно финала на европейското първенство на родна земя, като отстъпиха на Португалия с 0:1.

mach

И макар французите да са едни от фаворитите, то други такива в лицето на световните шампиони от последния мондиал, а именно тима на Германия,вече си стегнаха багажа за вкъщи. Момчетата на Йоахим Льов се сгромолясаха с гръм и трясък в своята група, като черешката на тортата безспорно бе загубата с последния им мач, с 0:2 от Южна Корея.

Безспорно Мондиал 2018 ни предоставя много интригуващи моменти и футбол на най-високо ниво. Но като всяко световно първенство, и тук изненадите и големите сензации не липсват. Нека само си припомним какво се случи с домакините на последния мондиал Бразилия преди четири години, когато те бяха прегазени от германците с 1:7, което бе и най-тежката загуба за тях на световни финали.

Отвът статистиките обаче, от чисто футболна гледна точка можем само и единствено да сме доволни от това, което ни предостави Световно Първенство 2018. Макар и Русия да бе домакин на световно първенство по футбол за пръв път, то домакините се представиха повече от адекватно и организацията бе на ниво. Вероятно и факта, че за подготовката на това световно бяха използвани огромни средства също е допринесъл за безупречното домакинство на Русия, като това е добре дошло за всички футболни запалянко.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This