google-pixel-pixel-xl

Свикнали сме да се подиграваме на Android, тъй като ъпдейтите на операционната система обикновено се бавят с месеци, което прави трудна задачата на потребителите да бъдат в крак с новите функции и поправки касаещи сигурността. Една актуализация обаче, стана известна по съвсем различна причина.

Множество потребители във форумите на Google се оплакват, че най-новата версия Android 7.1.2 Nougat е нарушила работата на сензора за пръстови отпечатъци в телефоните им. Сред засегнатите устройства са Pixel, Pixel XL, Nexus 5x и Nexus 6P, които всъщност са създадени от гиганта в сътрудничество с производители от трети страни. Всички те работят със стокова версия на операционнаат система и получават ъпдейтите много преди останалите устройства.

Според потребителите сензорът за пръстови отпечатъци не работи, но това очевидно не е хардуерен проблем, тъй като работата му се нарушава едва след актуализацията, а жестовия контрол, който позволява задействането му все още действа. Дори и изтриването на вече въведени отпечатъци и добавянето на нови не помага, което изключва и проблем с лънчъра.

Все още няма официален отговор от страна на Google, така че, ако сте собственик на някое от горепосочените устройства, просто не го актуализирайте, докато проблема не бъде оправен.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This