minotebookpro

Xiaomi навлезе в сферата на лаптопите миналата година със своя Mi Notebook Air, предназначен да се конкурира с MacBook на Apple, както подсказва самото име. Тази година амбициозната китайска компания не изневери на курса си, насочвайки внимание към MacBook Pro и атакувайки го пряко със своя Mi Notebook Pro, представен вчера.

Лаптопът разполага с 15.6 инчов дисплей с резолюция 1920 х 1080 и тесни рамки, най-новия четириядрен процесор Intel i7, капацитет до 16 GB RAM и 1 TB SSD и графичен чип Nvidia GeForce MX150. На лице са още и сензор за пръстови отпечатъци, вграден в прецизния тракпад, четец за карти 3 в 1, две USB-C порта, два обикновени USB порта и един HDMI.

Xiaomi посочва, че тази разнообразна комбинация от портове е много по-удобна от тази на MacBook Pro, който разполага само с 4 USB-C порта Thunderbolt 3.

Спецификациите със сигурност изглеждат добре, поне на хартия, като изключим ниската резолюция на екрана, но ще трябва да изчакаме първите тестове, за да нучим повече за машината.

Xiaomi ще продава базовия модел на Mi Notebook Pro за 980 долара, но все още не е ясно кога ще излезе той на пазара, тъй като преди това компанията ще старитра продажбите на Notebook Air в Китай.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This